Tags

, , , , , ,

Op mijn stuk Ik ben dik maar ik mag er zijn Heb ik veel commentaar gekregen wat weer een leuke discussie was!

De naam, de manier waarop je iets op internet zet is zo belangrijk , dat is wat ik geleerd heb. Niet iedereen is gecharmeerd van de naam dik of fat. Daarnaast ben ik niet maar een mooie vrouw maar ik ben een mooie vrouw.

Leuk is dat je met teksten verschillende betekenissen kan hebben, dat maakt discussies soms moeilijk omdat met iets anders kan zien. Maar doordat je het kan lezen valt de manier waarop je iets zegt ook meer op alsof sommige dingen dik gedruk staat.

Wat de schrijver bedoeld kan heel anders zijn dan wat de lezer opneemt.

Bijv oorbeeld ik ben dik maar ik mag er zijn, had niet te maken met mijn gevoel van eigenwaarde maar met de publieke opni die er heeft, als je dik bent geld de regel, mag je er niet zijn. Daar ben ik het natuurlijk niet meer eens! natuurlijk mogen jij en ik er ook zijn, natuurlijk mogen we onszelf mooi vinden en natuurlijk mogen we onszelf laten zien en ook laten zien dat je echt wel dik en gelukkig kan zijn!

Het maar in de zin ik ben dik maar ik mag er zijn is er neer gezet om het stukje publieke opinie neer te zetten!

ook had er kunnen staan:

maar ik ben mooi.

maar ik ben gelukkig

maar ik heb een mooi kindje gekregen

maar ik ben sportief

maar ik eet gezond.

Allemaal publieke opinies en oordelen die niet gelden voor een dikke vrouw maar die door de maatschappij wel geloofd worden!

Mooie Grote Vrouwen wil laten zien dat we allemaal mooi zijn en gelukkig kunnen zijn en dat dergelijke stigma’s in het hoofd van mensen zit en soms ook in het hoofd van de dikkere dame of heer, maar dat het niet de realiteit is!

Hoe geld die realiteit voor jou? geloof jij je omgeving? of ben jij iemand die op de barricades wil staan om de maatschappij te laten zien dat het ook anders kan?

lees hier nogmaals het stuk  Ik ben dik maar ik mag er zijn

Maar voor wie de filosofie er achter niet kan zien heb ik er maar ik ben dik en ik mag er zijn van gemaakt!

Liefs Louisefebruari3

Advertenties