Tags

, , ,

e84d6a16bf28e67478c959d8a8a9e0c7

Bij zijn met jezelf en met het lijf dat je hebt, het klinkt zo makkelijk, ik zie verschillende mooie grote vrouwen die zelfvertrouwen en eigenwaarde uitstralen en zelf hoor ik ook vaak in dat rijtje!

Maar blij zijn met mezelf en mijn lijf is soms best hard werken, ook ik heb een duiveltje op mijn schouder die de hele dag stigmatiserend bezig is, die me afkraakt en me voor van alles uit maakt.

Het is niet makkelijk om van je zelf te houden als je ergens van binnen anders zou willen zijn. Is zelf acceptatie niet zijn wie je wilt zijn? Voor mij is dat een lastige vraag, wie wil ik zijn, ik zeg altijd het mooiste wat je kan worden is jezelf, maar dan zul je moeten accepteren dat niet alles is zoals je ooit gedacht had.

Kun je accepteren dat er meer van je is dan je zou willen? Wat zijn de opties?

Een streng dieet, ja dat hebben we geprobeerd al vanaf mijn jeugd, maar het resultaat was steeds en beetje meer.

Een operatie want, je kan nu kiezen om slank te zijn. Nee hoor dat werkt ook niet, mijn operatie is mislukt, ik voel me voorgelogen en ik ben geen kilo lichter dan toen.

Het omgooien van je eet gewoonten , meer sporten , meer bewegen. ?Dat is de inzet die ik nu al een tijdje heb, maar ook dat veroorzaakt een jojo effect.

Acceptatie is de enige manier. Ik probeer dat door te kijken wat ik wel mooi vind, in mezelf en in de vrouwen om me heen. Het gekke is dat wat ik bij een andere vrouw mooi vind, bij mezelf nog altijd een probleem kan geven. Mijn onderkin en mijn hangbuik vind ik het lastigste.

Hoe komt dat toch. Ik denk zelf dat het probleem bij mij helemaal niet het dik zijn is, dat kan ik accepteren, nee het probleem is dat ik gewoon weg niet knap genoeg ben, of misschien alleen dat ik mezelf niet knap genoeg vind. Knappe mensen hebben de halve wereld, het gaat ze gewoon makkelijker af. Ik heb altijd moeten vechten, viel nooit op en daardoor ben ik moegestreden.

Waarom wil ik opvallen? Ik weet niet of iedereen dat heeft maar ik wil graag bijzonder zijn, iets betekenen voor mensen, opvallen en gewaardeerd worden. Wanneer ik het zo op schrijf denk ik dat ik dat ook allemaal wel voel en vind in mijn leven, maar waarom dan toch nog steeds die ontevredenheid.

Een ander gezicht zou me echt niet gelukkiger maken, het geluk zit diep binnen in mij, en gek genoeg ben ik met het meeste in mijn leven intens gelukkig, ik ben nog nooit zo gelukkig geweest als nu, maar waarom dan nog steeds niet gelukkig mijn lijf, mijn voorkomen.

Hoe is dat voor jullie? Kun je het loslaten? Hoe accepteer jij wie je bent diep van binnen?

Ik vond dat ik dit met jullie moest delen, ik weet dat ik zelfverzekerd over kom, dat ik een goed gevoel verspreid en vind dat je trots moet zijn op jezelf, maar ook ik heb die andere kant, die kant die niet zo blij en leuk is, en een kant die je liever niet laat zien.

Omdat ik eerlijk wil zijn en jullie wil laten zien dat acceptatie gaat met ups en downs hier een blog die even wat anders is, ik hoop dat jullie nu niet teleurgesteld zijn in mij

liefs Louise

f0407b54c6aa1b2653baf7f230cd4f42

Advertenties