Tags

, , , , ,

Wat gebeurt er als de maatschappij accepteert dat je dik en gelukkig bent?

Een deel van de maatschappij is ervan overtuigd dat het goed is om positief naar je lijf te kijken, om gelukkig te zijn met wie je bent, zolang de boodschap komt van een relatief slanke dame of heer, heeft niemand er en probleem mee.

Wanneer een dikkere dame of heer het zelfde vertelt , zie je negatieve opmerkingen, mensen die waarschuwen voor gezondheid , en mensen die zeggen dat dik lelijk is en mensen die het nodig vinden om ze via een bericht de huid vol te schelden.

Dik zijn en blij zijn met wie je bent, mag niet!

Wanneer je dik bent , ben je ongelukkig, lui , negatief. lelijk en zo kun je nog heel veel stigma’s neerzetten.

De wereld is vol voor oordelen! maar wij dikke mensen ook!

Wat houd je tegen om gelukkig te zijn met wie je bent, is een vraag die bij mij  het ene moment meer speelt als het andere moment. Zo ben ik ook op sommige momenten gelukkig en tevreden en zijn er ook dagen of weken waarin ik wel moeite heb met mezelf.

Een ander vooroordeel is dat je pas gelukkig kan zijn wanneer je slank bent, dat is pertinent niet waar , maar wel de marketing gedachte waar miljoenen euro’s mee verdiend worden, want met light producten, speciale sport groepen en diverse shakes wordt veel geld verdient, maar maakt dat nou echt gelukkig?

Voor mij de vraag, wat maakt jou gelukkig?

De inspiratie voor deze blog kwam van deze engelse blog

Screen-Shot-2015-03-10-at-2.00.47-PM