Tags

, , , , , ,

Ik denk dat ik inmiddels mag toegeven dat ik in een acceptatie mini crisis zit Ik vind mezelf al een paar weken niet meer zo leuk als ik mezelf hiervoor vond. Nu weet ik dat het leven en vooral mijn leven,met ups en downs gaat, ik ben momenten heel druk, gezellig en sociaal, maar er zijn ook momenten dat je minder van mij hoort

Toch bij al deze wisselingen heb ik mezelf altijd best wel leuk gevonden. Ok ik ben dik, maar vond mezelf altijd best leuk, gezellig, aanwezig , gepassioneerd. Mijn hele zijn met mijn lijfelijke  plaatje past bij elkaar.

Ik struggle al een tijdje met aan de ene kant mijn gewicht en aan de andere kant het gezond zijn. Ik denk dat het nu 10 jaar geleden is dat ik mijn maagband kreeg en ik weeg nu weer wat ik op de operatie dag woog. Geen veranderingen, maar toen ik de maagband liet zetten hebben ze me verteld als je het niet doet ben je binnen 10 jaar dood!

Gelukkig ben ik er nog, ben ik intens gelukkig met mijn man en mijn mooie zoon. Maar ik ben bang, bang dat mijn lijf mijn dood wordt. Bang om dikker te worden, bang omdat mijn maagband regelmatig opspeelt.

Doordat ik de laatste tijd weer langzaam aankom, een kilootje per maand ongeveer, maar het is frustrerend, mijn lijf geeft signalen die ik niet meer begrijp, ondanks gezonde voeding wel honger en foute behoeftes die me alleen maar meer onzeker maken.

Eigenlijk zou ik willen dat ik op vakantie kon, even een weekje uit dit lijf, ervaren wat normaal is, hoe het voelt om niet bezig te zijn met wat je wel en niet mag eten, om gewoon te kunnen genieten.

Te merken hoeveel lichter het leven zonder al die kilo’s is , want geloof mij, waterpolo met mijn gewicht is echt heftig zwaar!

Ja ik doe het, ik sport, laat me niet tegenhouden door emotionele spanningen of mijn psychische gesteldheid , maar ik voel me niet meer zeker, ik ben mijn jeu kwijt, de spirit die mij en mooie grote vrouw maakt. Ja zonder die spirit ben ik het nog wel want ik ben nog steeds ik ,maar ik voel me niet zo.

Er voor uitkomen dat ik helemaal niet zo blij ben met mezelf is best een dingetje, mag ik dat wel aangeven? Wat vinden jullie er van als ik het vertel? Aan de andere kant weet ik dat verbetering begint bij het ontleden van jezelf en je bewustzijn in je negatieve gevoel, Ik moet het dus kwijt, ik moet er over praten en ik ben heel benieuwd hoe jullie die strijd om de positiviteit in de balans van je eigenwaarde en zelfvertrouwen aan gaan.

622878ccfd4cc5899ee636a84b18da15