Tags

, , , , ,

4a007e49b4642618fb710e657b940c01

diversiteit aan emoties maken dat je leven kleur krijgt

Het leven gaat met ups en downs, de ene dag schijnt de zon, de andere dag is het  bewolkt en kan het onweren.

Deze diversiteit aan emoties maken dat je leven kleur krijgt alle kleuren zijn nodig in je pallet van leven. Ik vind de donkere moeilijke dagen soms zwaar en heb moeite de zoektocht naar het zonlicht door te zetten.

Heeft het leven wel zin? Waarom overkomt mij alles ? maar vooral de gedachte: “

ik heb het moeilijk want ik ben dik”.

Ik heb heel lang zo gedacht ik hing alles op aan mijn  gewicht, als ik minder zou wegen zou ik een ander leven hebben, zouden mensen me leuker vinden, zou ik meer opvallen en daarin er ook meer bij horen.

Het dik zijn is lang een grote zwarte wolk voor mij geweest en het maakte me ook bang, bang dat ik nooit gelukkig zou kunnen zijn en nooit het recht zou hebben op een gezinnetje.

Nu denk je misschien kop op meid, een schop onder je kont en je kan zien dat het allemaal anders is. Voor mij werkte dat niet, je kan iemand anders vertellen hoe ze hun leven moeten leven, maar

je moet zelf je angsten en dilemma’s aanpakken om echt van ze verlost te zijn.

Door af te vallen met mijn maagband dacht ik dat mijn leven anders zou worden en deels was dat ook zo, door af te vallen kreeg ik ineens respect van mensen waar ik het nooit van verwacht had. Maar het stond me ook tegen, mannen die ik niet moest dachten dat ze nu alles met me mochten doen, en vrouwen die mij altijd links lieten liggen vonden me nu ineens wel leuk en aardig.

Maakt gewicht dan zoveel uit dat de mensheid er anders mee om gaat?

Je kan het gewicht uit een dame halen, daarmee verander je iemands karakter nog niet. Ik bleef gewoon hetzelfde, mijn leven behield de onzekerheid en de donkere wolken, maar ik werd zieker en zieker, ik hield letterlijk niets binnen zelfs een slok water belande in de plee. Ja ik viel af, maar ik werd depressief en had geen energie meer om wat dan ook te doen, een fietstochtje van 20 minuten duurde ineens 45 min en zo brokkelde mijn gezondheid verder af.

Was dat het waard, nu had ik nog geen leven, ja ik was slanker, nog met maatje 46 en daardoor in de ogen van velen knapper, maar ik vond mezelf zo helemaal niet leuk, mijn hele lijf zat onder de zweren en ik heb 2 kinderziektes gehad, dat klopt toch niet?

De beslissing om mijn maagband leeg te laten halen kwam uit nood ik was zo ziek had zoveel pijn dat ik dacht dat ik dood ging, gelukkig was dat niet het geval , maar wat een verlichting was het dat ik weer een slok water kon nemen, weer een hap eten…

Ik realiseerde me dat ik gewoon 2 jaar echt honger heb geleden. Is dat de manier om af te vallen?jezelf uithongeren?

Doordat ik alleen was, voelde ik me nog eenzamer dan normaal, de mannen die ik leuk vond  werden nooit verliefd op mij, en ik vroeg me af of er uberhaubt iemand was die van mij zou kunnen houden.

Ik denk dat dat het diepste punt in mijn leven is geweest, ik ben veel mensen kwijt geraakt in die tijd, maar ik heb ook veel gewonnen. Ik heb namelijk een andere kant in mezelf ontdekt.

Gelukkig zijn is nu mijn drijfveer, en dat heeft niets te maken met dik of dun, maar alles met of je van jezelf kan houden en of je durft te doen wat jou gelukkig maakt.

Hoe zwart en donker de hemel buiten ook is , van binnen brand er licht. Ik ben  blij dat ik het zonnetje in mezelf heb gevonden en van uit daar ben gaan opbouwen, keuzes heb gemaakt om mijn leven anders in te rechten.

Ik ben liever gelukkig dan slank. Maar wat moet ik dan vinden van mijn dik zijn? Waarom blijven er barrières die ik moet overbruggen om dat andere uiterste te accepteren?

Ik probeer bewust te werken aan mijn acceptatie en zelfvertrouwen, mijn blog is daar een onderdeel van, ik hoop jullie een kijkje te geven in mijn leven en dat voor niemand de zon altijd schijnt. Hoe groot is het probleem dat je te dik bent en wie maakt er een probleem van zijn de vragen waar ik mee bezig ben want ik ben er van overtuigt dat de knop naar acceptatie gewoon diep in mezelf te vinden is

Liefs Louise