Tags

, , , , , ,

Big girls play sports too

Dikke mensen sporten niet, of bewegen te weinig, ik heb het heel vaak gehoord, maar ik heb zelf altijd voldoende bewogen, nee dik zijn kan ook gewoon wanneer je je een aantal keer per week heerlijk in het zweet werkt. ‘

Voor mij is sport het momentje in de week dat ik al het andere kan loslaten, mijn lijf vind het lekker en mijn geest komt erdoor tot rust. Toch weet ik dat heel veel mensen (ja ook de dunnere) Het moeilijk vinden om hun sport gewoontes aan te houden.

Hier een paar tips van mij!

  1. Wat vind je leuk om te doen? Sport volhouden is veel minder moeilijk wanneer je het leuk vind om te doen, kijk eens naar je kindertijd de tijd waarin bewegen veel normaler was, wat deed je toen graag en kun je dat nu in een sport terug vinden?
  2. Doe het niet alleen. Een stok achter de deur, ga samen met een maatje sporten zodat je elkaar kan motiveren en je je aan elkaar kan optrekken.
  3. Neem en vaste tijd in de week. Plan je spot in , neem een vaste dag en een vaste tijd zodat je het normaal gaat vinden ook tijd vrij te maken om er heen te gaan.
  4. Zoek een sport in spelverband, veel sporten zijn spelletjes , vooral de balsporten, hield je vroeger van een potje voetbal? Waarom zou je dan nu niet weer een voetbal training gaan doen. Zo ben ik weer begonnen met waterpolo.
  5. Sporten in teamverband. Is een maatje voor sommige sporten makkelijk ik merk dat sporten met een team ook kan zorgen voor stimulatie, meer je best doen voor het team en vaker gaan trainen.

Zo zou ik misschien nog wel door kunnen gaan, maar wat ik het aller belangrijkste vind is : Sporten is leuk zorg dat het ook leuk blijft!

Sporten met een voller lijf kan prima, maar let er goed op dat je wel rekening houd met je lijf.

Voor mij is zwemmen de ideale sport . Ja dan moet je in badpak! Ik weet inmiddels dat dat een reden is waarom veel mensen niet gaan zwemmen. Zet je schaamte opzij we zijn allemaal mens met onze plussen en minnen. Toen ik 24 was ben ook ik weer gaan waterpoloen ik woog toen 180 kilo en had een blessure van 3 jaar achter de rug. Maar ik ben heel blij dat ik mijn schaamte opzij gezet heb en weer ben gaan zwemmen. Want bewegen geeft je energie en een goed gevoel!

Wat voor sport doe jij of zou je willen doen?

11061206_10153167104579800_4998397596726740425_n