Tags

, , , , , , , ,

33511a1982dbcc8dedfd79042fc36003 (1)

Hoe zou jij je verhaal vertellen? waarom ben je dik geworden, welk proces heb je doorlopen en hoe ben je gekomen tot de mens die je nu bent.

Hermina van wondervol heeft dit gedaan en er een hele mooie oprechte blog over geschreven wat mij de inspiratie gaf tot het schrijven van dit stuk.

Lees hier die mooie blog van Hermina

Denk jij el eens terug aan dat jonge meisje dat met haar gedachtes bezig was met dik en dun? Want ja zo is mijn verhaal ook begonnen, me dik voelen terwijl ik gewoon anders was groter en gespierder door het vele sporten.

De manier waarop het begonnen is de onderdelen die een rol spelen, was je als kind al vol of is dat op latere leeftijd begonnen, is het een lichamelijk probleem, of was de oorzaak in eerste instantie psychisch?

Nadenken over je bron, over hoe dingen gestart zijn en hoe ze zich ontwikkelen hebben wel degelijk zin. Vanuit het beeld van ervaringswerk ga je er uit dat je misschien niet beter kan worden, of slank, maar dat je wel kan leren om hier mee om te gaan.

Hiervoor kun je je eigen verleden uitpluizen, je verhaal schrijven , met de vragen er bij, wat  is van belang geweest, welke impact had dat op mij en hoe  zou ik nu met die “problemen” omgaan?

Het is een heftige manier, ik heb er wel eens over gedacht om te kijken of ik dit zou kunnen geven, want ik heb de cursus zicht op herstel gedaan van uit mijn psychische problematiek en ben van daar uit gaan werken als ervaringswerker.

Wat wij bloggers doen is niet alleen het laten zien van de nieuwe mode, we delen een stukje van ons eigen verhaal, sommige zijn vooral positief, ik probeer jullie alles te laten zien, want ik ben van mening dat je juist uit de mindere momenten veel kan leren.

Wij delen stukje voor stukje ons herstel verhaal, al zijn we ons daar misschien niet zo bewust van. Door het delen van het verhaal en de erkenning die dat bij jou, de lezer kan geven zijn we met zijn allen bezig ons zelf opnieuw te ontdekken, te accepteren en te leren liefhebben.

Sommige zijn daar verder in dan anderen en geven een mooi beeld hoe je er kan komen, zo zie ik bijvoorbeeld miss Iris. Een echt voorbeeld van een zelfverzekerder mooie volle vrouw.

Ga hier naar de website van Miss Iris

Denk jij nog wel eens terug aan dat jonge meisje? Ik doe het wel eens , wil haar dan omarmen en vertellen hoe mooi ze eigenlijk was.

Hoe ijk jij terug op de weg die jij gelopen hebt om te worden wie je nu bent?

a7042d143a620e2fbbba306bdbbd4407

Advertenties