Tags

, , , , , , , ,

Fatshaming, Vrouwen die andere vrouwen lelijk noemen omdat ze een ander lijf hebben, misschien een rolletje hier of een bobbel daar, wat maakt het uit!

Op internet en in de bladen kom ik het nog steeds tegen, zo was er van de week een artikel geschreven door een columniste van Elle, Die alle dames onderuit haalde behalve als je een slank zandloper figuur had!

Mij maakt dat soort stukken heel onzeker! De laatste tijd heb ik meer moeite met mijn lijf en wanneer dan iemand schrijft, ik ben veel liever dood dan dat ik dik zou willen zijn komt dat hart binnen!

Het geeft mij het gevoel dat ik gefaald heb, door mijn omvang niet mag bestaan en dat ik mij moet schamen en in een hoekje moet verstoppen want iemand anders mijn lijf, mijn leven en mijn persoonlijkheid laten zien is te erg voor woorden.

Misschien is dit een heftige reactie, maar wanneer ik terug kijk op mijn tienerjaren, was het toen niet veel beter , ik had toen maatje 42 was enorm gespierd maar voelde me dik omdat maat 36 als mooi gezien werd. Ook ik las toen de bladen en van diversiteit was nog geen sprake. Denigrerend was het om alleen maar voorbeelden te zien die niet overeenkwamen met mijn lijf.

Tegenwoordig worden vrouwen in meer maten in bladen geplaatst maar vooral op facebook is er duidelijk verzet tegen het gebruik van een soort dame in de campagnes!

Lady Bryant had een mooie actie ” we are no angels” Dat duid op prachtige plussize modellen die misschien geen Victoria secret model zijn, maar wel prachtig.

Helaas werd dit onderuit gehaald door een columniste van Elle

lees hier het artikel

Het-tegengeluid-op-iamnoangel-Vierjezandloper-niet-je-vetrollen_img700

Mij maakt het boos en verdrietig en ik heb letterlijk met mezelf in de knoop gezeten door de manier waarop dit stuk geschreven is.

Op twitter werd de schrijfster geconfronteerd en haar antwoorden waren net zo stuitend als haar stuk. Waardoor ik van mening werd dat het een domme vrouw is die denkt zich beter te voelen door andere mensen in haar onzeker hoekjes te drukken.

Kritiek zegt vaak meer over de gever dan over de ontvanger en dat is bij deze dame naar mijn mening helemaal waar!

Je beter voelen door bullying, pesten, fatshaming is niet de manier, volgens mij moet deze vrouw naar een psycholoog, want als je liever dood bent dan dik krijg je een heel moeilijk en zwaar leven wanneer je ouder wordt.

Anyway, vanaf vandaag zie ik weer positiviteit in het stuk doordat Edith Dohmen het zo mooi verwoord!

Lees hier haar reactie: we are all angels

weareallangels1

Waarin ze zeg , we zijn allemaal mooi op onze eigen manier, waarom kunnen we niet stoppen met ons vergelijken !

Ik ben het helemaal met haar eens! Laten we stoppen met deze vrouwen oorlog!

Kijken naar wat mooi is aan elkaar en liefde en geluk wensen aan hen die we in ons leven tegenkomen

Hoe ervaar jij dit soort artikelen?

Liefs Louise

lees hier het eerste artikel van de campagne

lees hier de column van Marianne Zwagerman

Lees hier de Reactie  van Edith Dohmen

Advertenties