Tags

, , , , , , ,

Online shoppen of liever een stenen winkel? De discussie kwam op facebook op gang. Zelf ben ik een echte online shopper geworden. Maar ik vind stenen winkels ook leuk!
Astrid Eigenaar van X-tra Beautiful Fashion BV heeft een stenen winkel in Barneveld en wilde graag vertellen waarom een stenen winkel zo leuk is!
X-tra beautiful Fashion 
Astrid:Ik ben eigenaar van X-tra Beautifull Fashion BV en de winkel is gevestigd in Barneveld. De winkel is 5 ½ jaar geleden geopend. Ik behoor met mijn maat 54 tot de doelgroep en vind het nog steeds elke dag weer een feest om de klant het wow gevoel te geven en daarnaast het gevoel te geven dat iedereen er mag zijn ongeacht je maat!

Ik ben mij er van bewust dat het online shoppen via internet zijn opmars heeft gemaakt de afgelopen jaren ( zelfs door de leveranciers zelf waar wij inkopen, maar ik zal jullie niet vervelen met deze discussie) maar ik heb nog steeds niet de behoefte om daar aan mee te doen. Ik ben nogal gesteld op het persoonlijk contact, het gezellige praatje en vooral mijn ervaring delen met de klant.

Fullscreen capture 14.04.2015 093250.bmp

Negatieve punten van online shoppen

Ik kan ook best begrijpen dat je het als werkende vrouw druk hebt en vaak te weinig tijd aan jezelf besteed, maar iedereen heeft af en toe behoefte aan quality time en wat is dan gezelliger om er op uit gaan en jezelf in het nieuw te steken en daarmee in 1x klaar te zijn, in plaats van, het van ieder artikel 3 maten te moeten bestellen ( je weet niet hoe het valt ), weer bij de buren aan te moeten bellen ( post komt meestal als je er net even niet bent) en weer naar het postkantoor of Kiala punt om de artikelen die niet passen of het gewoon voor jou niet zijn weer terug te moeten brengen ( om nog maar te zwijgen van de kosten die sommige berekenen voor het retourneren) Gelukkig wordt het aanbod van de speciaalzaken voor een maatje meer steeds groter dat je het excuus er is geen aanbod niet meer kunt gebruiken.

Zien en voelen

Ik vraag mijn klanten, bijna allemaal 35+ of zij het niet missen dat er bij mij niet online geshopt kan worden, ik moet je zeggen dat ik altijd te horen krijg dat dit niet zo is, zij hebben behoefte aan persoonlijk contact, ze willen het zien, voelen etc etc…Hoe vaak het niet gebeurt dat een klant iets ziet in de etalage waar ze helemaal op valt en zichzelf er al helemaal in ziet lopen. Dan blijkt toch tijdens het passen dat het totaal niet het beeld geeft wat ze voor ogen had, wij kunnen haar gelijk adviseren en een model laten passen wat meer geschikt is.

Mij zul je niet horen zeggen dat online shoppen verboden moet worden, ik kijk wel uit, maar ik denk dat ik spreek voor al mijn collega’s in het land dat wij het heel erg zouden waarderen als er een mix gemaakt zou kunnen worden tussen de stenen winkel (met onze hoge lasten, maar plezier in ons werk ) en de online shop.

Groetjes Astrid van X-tra Beautifull Fashion BV

Online shoppen

Louise: Voor mij is online shoppen een tweede natuur geworden, Dit komt doordat ik in de stenen winkels vaak niet kon slagen en er maar weinig in een stad zaten, dan kwam ik thuis met een artikewl dat weer maanden in de kast ging tot ik het aan iemand anders gaf die het wel zou dragen.

Ik vind stenen winkels heerlijk om er langs te gaan, stofjes te voelen en een praatje te maken, maar wanneer ik kleding koop doe ik dit voornamelijk online!

Waarom online?

Ik kan dagen achter elkaar opzoek gaan naar het item wat ik wil, voor mij betekend online shoppen goed nadenken over wat ik nodig heb, waar ik het ga kopen en wat ik er voor wil betalen. Je kan winkels makkelijker vergelijken en ook actief zoeken op acties waardoor je het voor de laagste prijs kan krijgen!

Online shoppen moet je leren, wat staat je goed, welke stoffen vind je fijn dat zijn dingen die je niet meteen weet, maar wanneer je goed kijkt naar de bloggers die het zelfde lijf hebben als jij krijg je een goed idee wat mooi zou zijn.

In het begin bestelde ik veel verkeerd, het paste niet, of ht viel verkeerd, maar naar mate ik meer online bestelde hoe beter ik weet at mooi staat ik heb nu al 3 jaar niets meer terug gestuurd, gewoon omdat ik weet wat mooi is en de tijd neem het goede te bestellen.

Meten is weten. 

Dat klinkt misschien saai , maar elk merk heeft een andere maat, daardoor kun je niet overal jouw eigen maat bestellen, ik heb een lijstje met maten klaar liggen:

borst omvang 137 taille 117 buik/billen omvang 134 Door dit te vergelijken met de maten op een website weet ik welke maat ik moet bestellen, want alle maten moeten er in passen! dus  als er een te klein is neem ik al een maat groter!

Een voorbeeld is mijn fifties jurk die heb ik 2 maten groter moeten bestellen omdat ik er anders met mijn taille niet in kom, daardoor past hij prima! Hoef ik hem dus ook niet terg te sturen!

Speciale Items:

Speciale jurken of kleding van merken die je niet makkelijk in Nederland shopt kun je wel online shoppen, daardoor is het aanbod online zoveel groter! een voorbeeld is  swimsuitsforall waar je erg mooie en bijzondere zwemkleding kan vinden in een zeer grote maat.

Ook Gotics4u , met hun Retro en hun Gotics collectie in een grote maat vind ik een voorbeeld, houd je van iets speciaals dan is online shoppen bijna een must!

IMG_5592

Hulpvaardig:

Niet alle online shops hebben het , maar er zijn 2 dames die ik graag zou willen noemen in het helpen bij je bestelling en dat is Meriam van Lady Plus Fashion en Dieneke van Full of Fashion, bij hen heb ik de beste service gehad, zij helpen je met maatvoering, wat goed bij je zou passen en hebben een geweldige service op hun online shop , door de manier waarop zij met klanten communiceren, ben ik van mening geworden dat online shoppen ook een feestje kan zijn! En met de juiste hulp het wel lukt een fantastisch stuk aan te schaffen!

Ik ben een voorstander voor beide

Ik kan een heel relaas houden over de online winkel, ik vind het prettig, maar ik zou niet willen dat de stenen winkels zouden verdwijnen! Zelf ben ik voorstander van beide!

Stenen winkel omdat het heerlijk is om naar een stad te gaan en te kunnen shoppen in een echte winkel , met echte mensen die je goed kunnen helpen

  1. En een online shop, wanneer je iets echt nodig hebt, weet wat je wil en er goed naar kan zoeken!
  2. Om speciaal op koopjes jacht te gaan.
  3. Bijzondere Items te vinden

Wat ik wil weten is waar shop jij graag ? online in een echte winkel of bij beide?

Liefs Louise

Advertenties