Tags

, , ,

Je komt het zoveel tegen onder stukken op het internet die gaan over lichaamsdiversiteit!

Maar ook in mijn vrienden kring hoor ik het.:

“Aren’t you promoting an unhealthy lifestyle?””Je promoot een ongezonde leefgewoonte”

“I’m all about confidence, but this is just unhealthy.””Ik vind zelfvertrouwen super , maar dit is gewoon ongezond!”

“I just don’t find fat people attractive, that doesn’t make me a bad person.””Ik vind dikke mensen niet aantrekkelijk, dat maakt me geen slecht mens”

“I have no sympathy for these people, they bring it on themselves.”” Ik heb geen medeleven voor deze mensen, ze doen het zichzelf aan”

“Think of the children!”Denk aan de kinderen”

Ik vind het lastig om erop te reageren, voor mij betekend dik zijn dag in dag uit bezig zijn met mijn lijf, mijn zelfvertrouwen, eigenwaarde, maar ook met hoe ik toch zo gezond mogelijk kan zijn.  Ja dat gaat met ups en downs!

Ik ben een blog tegen gekomen die ik helemaal geweldig vond. Ik zal een klein stukje vertalen, maar ken je Engels dan moet je hem zeker lezen!

9 Facts Shatter the Biggest Stereotypes About People Who Are Fat

9586db87c7ba65ae60309c3a53bb2f0f

De 9 Stigma’s

  1. BMI klopt niet, het geeft alleen de lengte vs het gewicht aan,  ben je heel gespierd dan ben je wel zwaar maar heb je weinig vet, daar en tegen ben je niet gespierd dan kun je licht zijn maar wel veel vet hebben. Het plaatje is niet compleet!
  2. Dikke mensen hebben niet allemaal een slecht eet en beweeg patroon, je kan best dun zijn , voornamelijk snacks eten en niet bewegen terwijl dikkere mensen een heel stuk kunnen rennen elke dag en gezond eten, er zijn zoveel meer oorzaken voor overgewicht dan alleen het eet/beweegpatroon!
  3. Dik zijn is op zichzelf niet zozeer ongezond! Dikke mensen die afvallen hebben niet minder risico om te sterven. jo-jo en is veel gevaarlijker en dan wordt het risico voor dunne en mensen met een ondergewicht ook over het hoofd gezien!
  4. Dik zijn betekend niet dat je weinig discipline hebt! De meeste diëten werken gewoon niet op de lange termijn, je lichaam komt dan toch weer aan. Je lijf is heel complex, wanneer diëten echt zou werken zou het niet de geld verdienende industrie zijn die het nu is!
  5. Size discriminatie is echt!  Dikke mensen discrimineren neemt in Amerika de 4e plaats in op de discriminatie lijst , maar er wordt maar zelden iets aan gedaan, of mensen die het doen orden gecorrigeerd!
  6. Fatshaming helpt niet! Dikke mensen wijzen op hun gewicht helpt niet! Vaak worden mensen die wijzen op de negativiteit van overgewicht en het mensen er steeds mee confronteren niet als negatief gezien, maar het heeft geen invloed behalve het verlagen van het zelfvertrouwen en eigenwaarde!
  7. Dikke mensen daten ook! en hebben een heel goed en fijn liefdes leven, dat mensen dik zijn betekend niet dat ze geen recht hebben op een romantisch leven!
  8. Niet iedereen wil dun zijn! Mooi zijn betekend niet meteen dat je dun moet zijn, mooie mensen komen in alle maten!
  9. Het woord dik of fat is geen scheldwoord! Het is een woord dat aangeeft wat iets is, zo kan iets ook vet tof zijn of dik in orde!

Dit is heel in het kort die 9 punten, maar vind je het interessant in de originele blog wordt alles heel uitgebreid uitgelegd, met mooie links naar interessante stukken!

lees de blog hier

Welk punt spreekt jou het meeste aan?

Liefs Louise

Advertenties