Tags

, , , , ,

ik ben XX Large

dcfb851a12b25507eb5d09a34941dbe0

Nederland heeft een Medium klimaat, zolang je medium bent val je niet op, en zo hoort het als goede Nederlander.Doe maar normaal dan doe je gek genoeg, maar wat is normaal, wie maakt de regels? En waarom mag je als Nederlander liever niet opvallen? Of is dat de cultuur waarin ik ben opgegroeid en is het voor jou anders? Tegenwoordig zijn er heel veel talentenshows, iets goed kunnen word verheerlijkt. Maar je hebt geen controle, mocht je bij een auditie niet in de smaak vallen, dan heeft heel Nederland een mening over je. Te vaak heb ik gezien hoe goede zangers werden afgewimpeld alleen omdat ze niet in het “medium plaatje”pasten.

 Ik ben niet medium, ik ben XXL, mijn hele leven al, in mijn jeugd vooral lang, Na het stoppen met wedstrijdzwemmen werd ik ook vol.  Wanneer je anders bent, val je op en wanneer je opvalt, heeft iedereen een mening over je. Het maakt niet uit of dit komt door je postuur, je rode haren of dat je iets heel goed of heel slecht kan. Zelfs op de middelbare school heerste de 6-jes cultuur. Haalde je meer was je een nerd , haalde je minder was je een loser. Ik heb me vaak afgevraagd hoe dat komt, hoe het kan dat anders zo…, anders is en  waarom je ook anders wordt behandeld?

In mijn jeugd heb ik heel wat pesterijtjes meegemaakt. Ik heb me hierdoor nooit laten kisten, wel is er een intens verlangen geweest om ook medium te zijn. In die periode heb ik zware diëten gevolgd, probeerde ik van muziek te houden waar alle medium mensen ook van hielden en droeg ik medium kleding. Zo goed als mogelijk ging ik op in de medium maatschappij.

Wat was ik ongelukkig. Inmiddels weet ik dat mijn XXL persoontje niet in een medium keurslijf past. Niet qua lijf, kwaliteiten en denk vermogen. Alles aan mij is XXLarge, Ik ben nu eenmaal een excentrieke persoonlijkheid.

Toch heeft het lang geduurd voor ik mezelf mocht zijn. Nog steeds twijfel ik, het is een heel proces geweest om mezelf te mogen zijn en te accepteren dat ik XXL ben. Maar XXL brengt ook een heleboel positieve kanten mee. Zo val ik op, herinneren mensen mij snel en kan ik goed overtuigen.

Het accepteren dat ik niet medium ben en nooit zal worden heeft heel bevrijdend gewerkt, mijn persoonlijkheid, mocht zich eindelijk ontwikkelen, en ik zorg nu beter voor mijn lijf dan ooit. XXL is bijzonder en zeer zeker ook mooi. Dat er altijd medium mensen zijn die daar anders over denken is iets dat ik heb leren accepteren. Of je nu Small , Medium, Large of XLarge bent, mijn leven is verrijkt juist omdat deze verschillen mogen bestaan. Anders zijn is OK, je bent uniek, zoals ieder mens uniek is. Je verzetten tegen je oergevoel en proberen in een keurslijf te passen dat niet bij je hoort , maakt je niet gelukkig. Het leven is heel kort en gaat snel voorbij. Ik ga nu gelukkig zijn. Ik heb mezelf veranderd en daarmee mijn maatschappij. Medium is niet goed, het is niet fout, het is gewoon niet mij.

oude blog uit 2013