Tags

, , , ,

ook volle vrouwen doen aan sport, dat weet ik zelf heel goed!’

april1

“De grote dame op de foto is Elisa Casanova een van de beste van team Italië” 

Vandaag mocht ik weer een wedstrijd spelen bij de waterpolo en wanneer ik dan om me heen kijk dan zie ik dames in alle maten en soorten, ik vind het geweldig, was ik vroeger de enige die dik was tegenwoordig zie je veel meer volle dames die nog lekker door sporten.

Tegelijkertijd denk ik is dat werkelijk zo of zag ik vroeger alleen de slanke dames om me mee te vergelijken en wil ik me nu gewoon trots voelen tussen alle andere dames zonder me een buitenbeentje te voelen? Ja ik ben anders , maar ik mag er zijn!

Ik vraag m af of er alleen bij waterpolo dames zijn van alle maten of kom jij dat ook tegen tijdens het sporten? Ligt het aan hoe je in je vel zit hoeveel dames je ziet met een voller lijf? of is er werkelijk iets aan het veranderen en komen we beetje bij beetje uit ons huis?

Ik ben weer gaan sporten omdat het goed is voor mijn lijf, na een sportief leven weet ik gewoon dat mijn lijf beter voelt wanneer ik het af en toe tot het uiterste drijf, ja dan kom ik ziek en misselijk thuis, maar beetje bij beetje voel ik dat mijn lijf sterker wordt en gezonder!

Wat zijn jullie drijfveren om te sporten? Is de grootste drijfveer afvallen? Ik heb het er moeilijk mee gehad dat ik niet afviel toen ik weer ging sporten. Het heeft me ook de mogelijkheid gegeven om na te denken wat voor mij belangrijker was, lekker bezig zijn, me gezond voelen en mensen leren kennen vind ik net zo belangrijk!

Dat volle mensen niet genoeg bewegen is onzin. Maar het is het eerste wat mensen mij zeggen, je zou eens wat meer moeten bewegen.  Wisten ze maar beter….

Welke sport doe jij graag en zijn daar volle vrouwen bij?

Liefs Louise

!

Advertenties