Tags

, , , ,

eb8ecc1608ee547694c4d662475f2778

De laatste tijd kom ik het vaak tegen en ja ook bij mezelf!
geluk is naar mijn idee het tevreden zijn in het hier en nu…

Ontevreden heid voedt dus een ongelukkig gevoel… niet blij zijn met je lijf, je uiterlijk, of je maat is natuurlijk heel vervelend , maar vaak gaat ontevredenheid een stuk verder, we proberen ons te voeden met matrealisme en voedsel, om die ontevreden leegte in onszelf te vullen….

Vaak ben ik me niet bewust dat ik ontevreden ben, het sluipt er in, ik wil dan meer en meer, nieuwe kleding, speciale gerechten maken, boeken, een tablet, een nieuwe tattooo en ga zo maar door. Ontevredenheid richt zich op het niet hebben van..

wanneer ik hiervan bewus wordt, kan ik het gelukkig snel omdraaien, ik heb een goed gevoel voor wat mij gelukkig maakt en dat zijn niet de grote nieuwe dingen, maar juist de kleine gebaren.

Ik zie ontevredenheid als een klein draakje en hoe meer je dat draakje voed, hoe groter hij wordt en hoe meer je nodig hebt om die lust te stillen… je voelt je alleen maar vervelender, ongelukkiger en hebt meer de behoefte alles en iedereen om je heen de schuld te geven of het af te reageren…

Hopelijk hebben jullie nu ook een gevoel van herkenning.. ik denk dat we allemaal spiegels zijn van elkaar, wat je in een ander opmerkt is vaak ook bij jezelf aanwezig, maar je bewsut zijn er van is een ander verhaal.

Ik kan me soms iriteren aan mensen die zeggen dat ik alles voor elkaar heb en die beweren zelf geen invloed te hebben op hun geluk. dit iriteert me omdat ik daar ook heb gestaan. Het is een wereld van herkenning, maar inmiddels ben ik van mening dat geluk overal voor het oprapen ligt…

Geluk is eigenlijk tevreden zijn met het hier en nu , je bewust zijn vaqn je zegeningen en je behoeftes rationeel bekijken, kun je een behoefte niet vervullen, dan kun je hem blijven willen, maar je kan ook je leven bijstellen en genoegen nemen met minder. wil je het toch hebben, kijk dan eens of je er met kleine doelen kan komen.

Heb ik makkelijk praten… ja misschien wel, ik heb mijn sleutel tot geluk gevonden, niet in een slank en strak lijf, of in vele materialistische dingen, niet in een kast vol designer jurkjes, niet in een relatie met de eerste de beste, ik heb mijn geluk gevonden, door me elke keer weer af te vragen elke invloed heeft dit op mijn toekomst…

Want het is niet het verleden dat je kleurt, maar de manier waarop je de toekomst tegemoet gaat….

liefs louise

hoe tevreden ben jij? en herken je je in mijn verhaal?