Tags

, , , , ,

Er wordt zoveel geschreven over body types en wat je wel en niet aan kan of mag want het zou je probleem zone accentueren.

Ten eerste denk ik wel eens, wat bedoel je met probleem zone? Er zijn zoveel mooie vrouwen die een probleem zone zouden hebben maar er geen probleem mee hebben.

Daarnaast vind ik dat je je niet anders voor hoeft te doen, dat wanneer je je goed voelt je je ook mag kleden zoals jij goed acht.

Natuurlijk is het lastig om met de mode mee te gaan, kleding die gemaakt wordt voor modellen is niet altijd mooi op een voller lijf. Maar  jij bepaald wat je draagt vind je dat je er mee weg kan komen dan moet je het toch gewoon doen?

Wanneer je gaat kijken naar welke kleding je mooier maakt zou je inderdaad de do’s en de dont’ts op kunnen stellen. Maar ondertussen weet ik ook dat veel don’ts  iets anders geïnterpreteerd kunnen worden. Ik kwam dit lijstje tegen van do’s en dont’s voor een big belly girl als ik en ik was het er niet mee eens!

Dikke buik

Nooit doen en nooit dragen als je een te dikke buik hebt:

 • Draag geen zware, stugge en dikke stoffen
 • Draag geen felgekleurde en bonte verzameling aan motiefjes voor het bovenlichaam.
 • Draag nooit strakke truien, tops en blouses

ik ben dus zelf gek op dikkere stofjes want daarmee kun je net doen of je taille hebt en die onder je borsten accentueren.

, ook een strak truitje kun je dat mee doen. als hij maar niet tot ver onder de buik loopt iets over de buik geeft hij een taille silouette.

Bonte stofjes zijn leuk, maar je moet het niet overdrijven, je kan het best dragen op je bovenlijf het gaat er meer om hoe je het draagt.

Wanneer ik kijk naar de do’s dan zou ik me moeten kleden als een donkere saaie madame!

Altijd doen en altijd dragen als je een te dikke buik hebt:

 • Draag corrigerende ondergoed
 • Draag lange blouses, topjes en truien
 • Draag donkere, effen en matte kleuren voor het bovenlichaam
 • Draag jasjes met een enkele rij knopen
 • Draag riemen uitsluitend in dezelfde kleur als de kleding van het bovenlichaam

Corrigerend ondergoed, ja leuk voor speciale dagen, maar ik heb altijd het gevoel dat ik een worstje wordt, ik draag liever iets wat lekker zit! en pas daar mijn bovenkleding op aan!

Lange bloesjes en topjes en dergelijke , geinig hoor, maar waarom niet vervangen door jurkjes? das toch veel leuker! mooi legging of panty er onder en je ziet er vaak veel leuker uit! (jep is maar een mening)

ik draag geen knopen en al helemaal geen enkele rij, want die trekken op de dikste punten, een rits werkt veel beter en een dubbele rij cammoufleert het trekken. zorg wel dat je kleding groot genoeg is.

draag zo min mogelijk riemen, alleen om je taille te verplaatsen naar boven.

Ik ben het dus nergens mee eens. Misschien kleed ik mij op een andere manier.

Ik treed de laatste tijd veel buiten mijn eigen comfort- zone, zo zie je me nu ook wel eens in broeken. Wat ik, belangrijk vind als je een dikke buik hebt dat je een broek aan doet die je buik niet in 2 en deelt. De enige spijkerbroek die dat niet doet blijft voor mij de zizzi skinny jeans! zie foto!

3-123

Wat ik wel graag draag zijn:

 • korte vestjes en truitjes tot de taille
 • Wijde kleding die ik met een riem kan verdelen zodat het lijkt of ik een zandloper ben
 • Jurkjes in alle soorten en maten, het draagt lekker en je ziet er snel en makkelijk gekleed uit
 • Body’s van Ulla, het enige corrigerende ondergoed dat wel lekker zit!
 • en ik accentueer graag mijn benen en decolletee, ik houd van de positieve benadering, meer benadrukken wat je mooi vind, dan afvlakken wat je minder vind!

Toch vraag ik me af , wat zou jij  nooit dragen en waarom niet en ben je je bewust wat je mooi staat en wat juist niet?

Liefs Louise

bron: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/beauty/33115-bbb-de-buik-kledingadvies.html