Tags

, , , , , ,

Vandaag 6 mei is het anti dieet dag!

Ik zag al plaatjes verschijnen met taartjes en het eten van vele foute dingen, maar dat geeft mij een naar gevoel, wanneer je niet op dieet bent betekend dat toch niet dat je je volstopt met ongezonde dingen?

c1795c7b1e655d6b8fc4e8c27328b8d6Of is het een dag die je bevrijding geeft waardoor je je te buiten mag gaan aan al het trootst voedsel dat je kan vinden om morgen weer op dieet te gaan?

Voor mij betekend anti dieet dag , stilstaan bij het feit of ik nu werkelijk op dieet moet om mezelf te accepteren en om een gezond gewicht te hebben, of zijn er ook andere manieren?

Een van de redenen dat ik te dik ben is omdat ik op jonge leeftijd op dieet ging en daarin doorsloeg, had ik normaal gegeten had mijn leven er heel anders uitgezien!

  • Ik zou harder gezwommen hebben want dan zou ik daar energie voor gehad hebben
  • ik zou minder bang zijn dat mensen me niet leuk vonden omdat ik te dik was
  • Ik zou mijn eetpatroon niet verpest hebben
  • De relatie met mijn lijf zou een stuk minder knelpunten hebben gehad

En zo kan ik nog wel verder gaan met elk stapje een stukje verder in mijn gevoel.

Ik weet het wat als heeft geen zin, het leven is gegaan zoals het ging, maar ik weet wel dat ik in het hier en nu nog steeds dit dilemma heb!

Betekend niet diëten het loslaten van je gevoel, van je negatieve cirkels die je naar beneden trekken? betekend dat uit jezelf gezonder eten? Of betekend dat dat ik weer aankom en me minder gezond voel?

Hermina ( www.wondervol.nl )geeft 4 juni een lezing hierover, ik zou er graag naartoe willen!

Lees hier meer over de lezing!

wondervolle-visite-met-Hermina-4-juni-def1

Ik vind het een groot dilemma, voor mij is anti dieet dag zeker geen dag voor taartjes en snoep, maar voor filosofische gedachten over lijf, leven en diëten.

Wat is anti dieet dag voor jou?

Liefs Louise

Advertenties