Tags

, , , , ,

ik vraag mij tegenwoordig wel eens af hoe vol je mag zijn… ?

In de maatschappij, wordt maat 42 al als vol gezien… in de plus-size modellen wereld hebben ze het liefste tot maatje 48/50 en de meeste volle vrouwen kleding gaan tot maat 54/56. Is maat 56 dan ook de maat die geaccepteerd wordt? Tot welke maat gaat jouw acceptatie van een voller lijf?

Ik heb hier erg veel moeite mee, het is niet het idee dat we te dik of te dun zijn die ons laat weten of we gezond of ongezond zijn…

Ik zelf krijg van meerdere kanten te horen dat ik ongezond ben, maar ik ben meer met mijn gezondheid bezig dan 10 jaar geleden toen ik in de afval-race zat met mijn maagband…

Hoe komt het dat de media zegt, zo bezig te zijn met gezondheid, zo totaal zijn ogen sluit voor de reactie van diëten op je gezondheid?

Waarom durven mensen te oordelen dat iemand die slank is gezonder is dan iemand met een overgewicht…. en dat iemand met overgewicht maar eens op dieet moet… (wat ze vaak al hun hele leven gedaan hebben.)

Gaat het er niet om wat je tot je neemt en hoe je lijf daarmee omgaat… en als je dat goed zou onderzoeken dan zou je er al snel achter komen dat alle mensen een ander figuur zouden hebben.

Alle dames op de volgende foto zijn Olympische atleten!

tumblr_lqm8wji7FP1qa0x0do1_1280

Tegenwoordig zie je meer plaatjes van volle vrouwen, en ook van over-volle vrouwen, maar wanneer je die laatste ziet is het vaak of seksueel getint , of er staat een hele lijst bij met negatieve reacties over hoe ongezond het is….

Dat soort dingen maakt mij heel bedroeft. De weg van iemand met een zwaar lijf is naar mijn idee zelden over rozen gegaan, je krijgt je lijf met vallen en opstaan, met zoeken naar een weg in het leven die voor jou werkt.

Inmiddels ken ik meer zelfbewuste overvolle vrouwen, dan zielige vrouwen die zich bij wijze van spreke de hele dag vol zouden stoppen… en wat dan nog, zijn we niet allemaal volwassen en hebben we het recht om zelf te beoordelen wat we met ons lijf doen?

In hoeverre wordt er psychische hulp aangeboden aan vrouwen die het niet meer zien zitten, is er een gedrags–cognitieve aanpak (en zou dat dan wel een oplossing zijn?)die niks te maken heeft met mooi of lelijk? kun je mooi lelijk los koppelen van gezond ongezond? of is het nieuwe gezond gelijk aan slank… en hoeverre bereiken mensen die afvallen hun slanke lijn niet met tekorten, wat ook weer een negatieve reactie op je lijf kan geven.

De discussie dik dun wordt openlijk gevoerd, maar is er iemand die luistert? Je hebt aan de ene kant de dikke dame die zegt ik kan er niets aan doen en aan de andere kant heb je reacties in de media van walging tot dikke bult eigen schuld…

ik ben er niet uit, wel vind ik het lastig wanneer er prachtige foto’s van overvolle vrouwen getoond worden dat een blad als de Viva de vraag schijnt te moeten stellen of promoten van dikke vrouwen wel gezond is….

Ik ben tegen!
Gezondheid ligt niet in je gewicht, maar in je leefgewoonten…. !
Liefs louise

#HAES