Tags

, , , ,

Doktoren, ik vind het moeilijk om blanco heen te gaan , want ik val in vele stigmatiserende rijtjes, heb flink overgewicht en heb een psychiatrische achtergrond, dus of er wordt gezegd dat komt omdat je te dik bent, of dat is psychisch!

Frustrerend en berichtjes als deze in de media helpen daar echt niet bij

Lees: Roken? te dik? Dan geen behandeling!

Toen ik mijn kruisbanden scheurde is mij hulp ontzegd en daar ben ik nog boos over, ten eerste zei de dokter het is psychisch en heb ik samen met mijn fisio moeten vechten om een kijk operatie want er was wel degelijk iets te zien op de mri.

Tijdens de operatie had ik een ruggenprik en bleef de dokter tegen mij zeggen zie je wel niks aan de hand, ik moest hem vertellen dat  er aan de achterkant iets niet klopte op de mri en of hij daar wel gekeken had.

Toen hij daar keek bleek inderdaad mijn kruisband stuk en verkleefd. hij heeft deze weggehaald en daarbij mijn achterste een stukje ingescheurd. Resultaat was dat ik hierna niet meer kon lopen alleen een beetje strompelen met krukken en een brace om.

Daarna gaf hij aan mij niet te willen behandelen want ik was te dik, ik woog toen 102 kilo en dat was volgens hem 2 kilo te zwaar, wilde ik geopereerd worden moest ik maar laten zien dat ik het wilde en die 2 kilo afvallen.

Nu was ik een heel actief en sportief meisje ik trainde veel voor de waterpolo in die tijd en fietste elke dag een km of 7 heen en 7 terug naar mijn werk. Van het ene op het andere moment kon ik dus niets meer, niet fietsen, niet goed lopen, het was een ramp.

Daarnaast gaven mijn psychische klachten in die tijd vooral voeding aan mijn eetprobleem en was eten de manier om me beter te voelen, je begrijpt het al die 2 kg viel ik niet af! ik kwam aan!

en niet een beetje ik ben uiteindelijk 3 jaar later door een andere arts geopereerd en ben in die tussentijd bijna 80 kilo aangekomen en die krijg ik er niet meer helemaal af!

Ik vind dat doktoren beter moeten weten dan zich door stigma’s laten leiden en daardoor levens vernietigen, Dat ze zo denken is mij al een lange tijd duidelijk, maar dat ze daar politiek toestemming voor willen hebben vind ik heel erg verkeerd!

Hoe kijk jij naar dit soort artikelen?

Liefs Louise

0cfbdaca313316b934ec17fc702c21e6

Advertenties