Tags

, , ,

Groter worden, groeien , het zijn  vaak termen die helemaal niet negatief zijn, maar het groeien van je lijf wanneer je al een volle vrouw bent is best frustrerend.

psychische groei , dikke vrienden , gegroeide planten, dik voor mekaar  zijn allemaal positief.

9b137ad901deb207c8d250e6c217be14 (1)

Ik laat de laatste tijd minder van me horen omdat ik de weg van acceptatie een beetje kwijt ben. want oei ik groei. Elke maand een kilo, maar tel het maar op, ergens klopt er iets niet.

Ik was heel dapper bezig met het niet letten op mijn dieet, luisteren naar wat mijn lijf nodig heeft en ja ik eet beter (gezonder) dan ik gewent was, ook is eten geen big deal meer, ik vind het lang niet meer zo interessant, was ik vroeger elke minuut bezig met eten, ben ik me nu meer bewust dat je moet eten op een dag en dat gezond eten lekkerder is.

Laten we zeggen in mijn hoofd lijkt mijn eetprobleem verdwenen, maar de weegschaal laat iets anders zien, elke maand een kilo erbij is 12 kilo in een jaar, waardoor ik nu weer op maat 56 zit. Ik vind mezelf niet lelijk maar moet wel steeds aan mezelf wennen  nu er meer van me is. Ik  maak me wel zorgen. Ik voel me namelijk niet goed, al kan de dokter niets vinden, ik ben moe, zeg maar uitgeput , mijn handen trillen, heb veel last van ontstekingen.

Op het internet lees ik alleen succes verhalen, mensen die blij zijn met zichzelf, die gestopt zijn met diëten en automatisch afvallen, waarom geld dat niet voor mij? loslaten van mijn eetprobleem was een zware klus , maar niet de oplossing…

Ik vraag me wel eens af of er mensen zijn die het herkennen, dat je het idee hebt dat je goed bezig bent en dat de weegschaal een ander beeld geeft.

Daarnaast merk ik dat acceptatie zo wel moeilijk is, ik kan accepteren zoals ik eruit zie, maar als iki steeds groter word en er steeds dikker uit zie , vind ik dat wel moeilijk om mezelf leuk te blijven vinden, is dat zo raar? is acceptatie van een gewicht niet veel makkelijker dan wanneer je steeds maar schommelt en je eigen plaatje veranderd?

Ik wil niet steeds maar negatieve blogs schrijven, maar ik wil jullie wel vertellen wat er speelt in mijn leven als volle vrouw, moet ik mijn mond maar houden en alleen de positieve dingen beschrijven?

een heleboel vragen wat vind jij?

En nee ik wil geen dieet tips!

Liefs Louise

Advertenties