Tags

, ,

Heel facebook staat er vol mee, dames die laten zien hoeveel ze afgevallen zijn, dieten die worden gepromoot door voor en na foto’s! Zo veel kilo ben ik kwijt , en dan vooral erbij en ik doe het voor mijn gezondheid.

Ik heb er vaak een dubbel gevoel bij, gezondheid is niet alleen je gewicht maar je hele leef wijze. Wat gezond is en wat n iet is vaak helemaal nog niet zo duidelijk, belangrijkste is hoe jij in je vel zit, heb je problemen met je lijf doe er iets aan, heb je problemen met je dieet doe er iets aan.

Het makkelijkste is om te blijven zitten in de situatie en te zeggen, ik voel me niet goed. Ja ook ik ben me daarvan bewust en ben bezig met het maken van een plan wat me een fijner gevoel geeft en een beter zelfbeeld.

Ik kan wel vertellen wat ik vind dat je zou kunnen doen, maar het belangrijkste is wat jij vind, je hoeft niet af te vallen omdat anderen slank mooier, gewenster of gezonder vinden, als je wil afvallen is dat jouw keuze.

Zo geld het ook voor aankomen.

1386825

Het verhaal van deze  voor en na foto intrigeerde me! Een dame die veel trainde en op dieet was die juist het tegenover gestelde wilde, ze voelde zich niet goed, had altijd honger raakte geobsedeerd door eten en was altijd moe. Daar voelde ze zich niet goed bij en besloot minder te gaan trainen en normaler te gaan eten.

Natuurlijk kwam ze aan, maar met trots toont ze de voor en na foto, van slank naar wat voller. en zeg nou zelf voor zulke billen zou je toch….

Lees hier het originele stuk

Ik vind het een mooi gegeven, maar wat denk jij, kan dit in onze maatschappij?

Liefs Louise

Advertenties