Tags

, , , ,

Ben je als je dik bent nu goed dik of fout dik?

De maatschappij heeft er vele oordelen over, maar ook onderling zijn wij dikkere dames niet zo vriendelijk voor elkaar.

zo hoor ik nog regelmatig dames vertellen dat ze het gezonde figuur hebben, dat ze curves hebben en niet gewoon vet zijn en dat ze daardoor vruchtbaarder zijn, ja waar gaat dat dan allemaal over vraag ik mij af.

het gaat over de vete appeltjes peertjes om het heel kort door de bocht te zeggen, wanneer je een peertje bent en je hebt een taille met dikke billen ben je prachtig, maar appeltjes die een dikke buik hebben zijn niet zo prachtig.

465a5255ab7f38b0a5a3bd15b8021a72

Het gaat zelfs zo ver dat acceptatie van jezelf wel mag wanneer je een peertje bent, maar met een dikke buik kun je jezelf toch echt niet accepteren , dan ben je gewoon een vet mokkel.

Misschien trek je nu je wenkbrauwen samen en vraag je je af of dit soort dingen werkelijk gezegd worden, en helaas het is echt waar. Zelf neem ik van dat soort mensen steeds sneller afscheid. Het gaat namelijk niet om mooier , of gezonder. Het gaat er om dat je bent wie je bent en dat je jezelf mag accepteren op welk punt je ook staat.

Acceptatie is geen eindpunt het is niet zo dat wanneer je accepteert dat je dik bent dat je dat de rest van je leven blijft, het betekend dat je tevreden bent met je zelf op dat moment in die tijd en op die plaats en daar heeft niemand echt helemaal niemand iets mee te maken.

We  hebben onze eigen verantwoordelijkheden en wanneer het gaat om goed of fout, om gezond dik of ongezond dik is het een vraagstelling die je alleen over jezelf kan voeren. zonder voor oordelen van anderen, zonder invloed van media. In mijn wereld bestaat geen goed of fout meer, alleen een levenswijze waar ik voor kies en daar hoef jij geen oordeel over te hebben.

Kom jij goed en fout ook tegen in de vollere vrouwen wereld?

Hoe ga jij er me om?

Liefs Louise