Tags

, , , , ,

Viva heeft op haar site een stuk staan over de feiten en de fabels over dik en dun zijn, natuurlijk altijd interessant om te lezen, ja ik neem alles in me op dat gaat over dik of eetpatronen, noem maar op, mijn visie is dat mijn absurde behoefte alles hier over te weten mee een reden is dat ik te dik ben geworden.

87818d4325e93c0910b463cbaaba7ec2

Wat er is daar moet je het mee doen, maar toch vind ik het fijn te weten dat ik niet alleen ben en dat er nog 2 miljard mensen op aarde obesitas heeft.

Wat echter vergeten wordt in dit stukje is de voedingsindustrie en de rol die zij hierin spelen. De dieet producten, de toegevoegde slechte stoffen en de jojo diëten die maar weer keer op keer door hen geprezen worden.

Diëtistes van 10 tot 20 jaar geleden die van alles voorschreven te eten waarvan we nu weten dat het helemaal niet voor iedereen de gezonde keuze zou zijn. zoals aspartaam en koolhydraten. (voor mij gevaarlijke producten)

Maar bijvoorbeeld ook het feit dat veel mensen met lichamelijke problemen wel door operaties en ziek bedden heen komen juist doordat ze wat meer hebben.

Voor elk negatief punt kun je er wel een positieve tegen over zetten. Waarom houd het ons en mij zo bezig , dat we dik of dun zijn?

Wanneer acceptatie om de hoek komt kijken wordt het allemaal zoveel minder belangrijk! Maar nergens zie ik in een blad , zo kun je je dik zijn leren accepteren. Altijd, wordt er toch gezegd doe er iets aan, is acceptatie niet de eerste stap?

Lees hier het stuk van de VIVA

hoe denk jij hierover? Raakt het jou nog?

Liefs Louise

Advertenties