Tags

, , ,

Heb je je wel eens afgevraagd hoe mensen reageren wanneer je tegen ze zegt dat ze mooi zijn? Dit filmpje  van Shea Glover laat het heel duidelijk zien, en ik vind het prachtig!

klik op het plaatje om het filmpje te zien!

01c91300-7e6b-0133-ed5a-0aa00699013d

Wanneer iemand tegen je zegt, dat je mooi bent, dan verandert je gezicht, dan krijg je een glimlach en je  ogen krijgen kleine rimpeltjes, maar het allermooiste, is de twinkeling in je ogen, die de blijdschap van je ziel weergeeft!

Bij veel complimentjes zie je deze reactie , maar bij het zinnetje “je bent mooi”, is deze nog veel duidelijker. Blijkbaar willen we mooi gevonden worden, geeft dat ons een geluksgevoel! Hoe mooi is het, om dat kleine stukje geluk, eens wat vaker door te geven en wat vaker tegen de mensen om je heen te zeggen, je bent mooi, je bent prachtig.

Als tes,t zei ik het net tegen mijn 3 jarige zoontje, ook hij had die reactie, de glimlach, de lach in de ogen en de twinkeling, gelijk gevolgd door de zin, “ik ben niet mooi”. Zelfs een 3 jarig jongetje kraakt complimentjes al af, hoe zit dat met ons volwassenen? voelen we ons vreemd en ongemakkelijk wanneer iemand tegen ons zou zeggen “ik vind je mooi”?

Zeggen we het te vaak , of willen we de mooie kant van ons zelf niet zien en halen we onszelf makkelijk naar beneden? Ook ik vind het moeilijk om te accepteren dat ik mooi ben zoals ik ben, hoe vaak het ook tegen me gezegd wordt, het moet iets zijn wat je diep van binnen voelt, maar dat kleine stukje geluk, dat je krijgt als je door iemand gewezen wordt op je persoonlijkheid neemt niemand je meer af!

Hoe zou jij reageren?

Liefs Louise