Tags

, , , , , ,

Leer mijn kind dat niet aan!!!!!

91586871a775f784336031be54837793

Ik weet dat er vooroordelen zijn, dat de racisme over dik zijn diep geworteld zit  en dat meningen heel erg variëren.

Gelukkig zijn er veel mensen mee bezig , van de week merkte ik weer hoe belangrijk dat is!

Iemand probeerde mijn zoon te vertellen dat mijn kwabjes vies zijn….. ja ik ben dik en dat zie je zeker aan mijn armen, zeker omdat ik ook al een stuk minder weeg dan wat ik geweest ben…
Ten eerste snap ik niet dat iemand dat vies vind, ten 2e vind ik het al helemaal erg dat ze mijn zoon willen vertellen dat hij dat vies moet vinden, ik heb natuurlijk gezegd dat ik dat niet wil en dat ik het nooit meer wil horen.
ik ben een mama en je mag dingen aan mij best niet mooi vinden, maar je leert mijn kind niet wat hij mooi en lelijk moet vinden !
hij vind mij de mooiste de liefste en de leukste en zo hoort dat toch ook bij een jongen van 4!

Lees meer over hoe mijn zoon er mee omgaat in de blog wiebelies

Ik kan niet veranderen wat iemand  denkt. Denk patronen zijn er in een levens tijd in gesleten, dit soort denkbeelden, zijn moeilijk aan te passen. Zelf merk ik vooral dat het de generatie van mijn ouders, of misschien van mijn oma’s er de meeste moeite mee hebben. zij zijn volwassen geworden met het beeld dat dik lelijk, vies en ongezond is.

Sinds de komst van internet zijn er groepen ontstaan waar wij dikkertjes elkaar steunen en langzaam elkaars gedachten veranderen. Nu met alle bloggers websites en andere activiteiten zie je steeds meer mooie volle vrouwen en mannen.

De maatschappij veranderd naar mijn idee vooral doordat we het anders willen voor onze kinderen. je keven lang ongelukkig zijn omdat je hebt geleerd dat dik vies en lelijk is hoeft niet meer, we leren onze kinderen dat iedereen mag zijn zoals hij is.

Beetje bij beetje veranderen wij de maatschappij!

Maar er zijn helaas nog veel mensen die anders denken. Naar mijn idee is de enige manier ze aanspreken en vragen dat nooit meet hardop te zeggen.

Hoe zou jij hier mee omgaan en kom je het nog tegen?

Liefs Louise

 

 

Advertenties