Tags

, , , , ,

Het recht op vrije meningsuiting, het klinkt zo mooi en Nederland is er vol van. Natuulijk heeft iedereen recht op zijn eigen mening! Discussies zijn geweldig en lange gesprekken over interessante onderwerpen , daar houd ik van!

Helaas wordt er een ding vaak vergeten, je mag een mening hebben, maar je dient altijd respect te hebben voor je medemens. Althans dat is mijn mening.

Wanneer het over racisme gaat, over een ander huidskleurtje , een andere geaardheid , een ander geloof , of een ander soort lijf, wordt helaas respect vaak vergeten. Toch wordt er vaak gezegd ik heb toch recht op mijn eigen mening?

Natuurlijk heb je dat, maar zonder respect houd je die maar voor je!

Ik heb zelf ervaring met het stukje dik zijn en wat men daar allemaal al niet van vind. De adviezen over dieet daar kan ik een boek vol over schrijven, de goed gemeende opmerkingen dat ik het zelf ook niet fijn of mooi zal vinden. Tot de opmerkingen dat dik vies is en dat mijn zoon maar niet met me moet knuffelen.

Is dat recht op eigen mening , of is dat gewoon een manier om iemand naar beneden te halen, om mensen op een ander spoort te zetten helpt het echt niet om ze naar beneden te halen, dus mocht je dat idee hebben mag je al helemaal stoppen.

f074f2e36f2521fef0a3f7df700fbc21

So Why does it?

Dik is dik , ik heb er geen moeite mee wanneer iemand naar mij verwijst als dikke mama , dikke vrouw. want dat ben ik, ik heb er wel moeite mee als er gezegd wordt hoe ik er mee om moet gaan, of als dingen uit perspectief getrokken worden.

Wanneer wij onze monden open zouden doen en zouden vertellen wat we naar ons hoofd geslingerd krijgen, dan denk ik dat bij veel mensen de mond open valt want respect is vaak ver te zoeken in onze maatschappij!

Hoe zijn jouw ervaringen?

Liefs Louise

 

Advertenties