Tags

Heb je je er wel eens mee bezig gehouden waarom we dieten? Komt dat omdat de dokter zegt dat het beter is om slank te zijn? Inmiddels zijn er tests die bewijzen dat overgewicht lang niet zo slecht is als er gezegd wordt.

wat wel slecht is is een levenswijze . maar die wordt ook door slanke mensen geleefd. Waarom dan al dat dieten?

Dieten zorgt voor geld!

Wie verdienen er geld aan het dieten? de maatschappijis helemaal ingericht op een dieet cultuur. wanneer dieten taboe werd zou er een complete economische krisi daar zijn?

Tijdschriften kranten advertenties gaan allemaal over hoe slank we moeten zijn en hoe we een slank lichaam kunnen krijgen! Elk dieet kun je talrijke boeken over vinden. en dan hebben we nog de succes verhalen van de mensen die zo veel zijn afgevallen.

Daarnaast heb je de gezondheidsindustrie. mensen moete als ze overgewicht hebben een operatie ondergaan om af te vallen. ipv gezond eten gaan ze shakes drinken. in plaats van een gezond eet patroon worden er dingen met ons lichaam gedaan waardoor we niet meer kunnen eten. of waardoor ons lichaam eten niet meer verteerd!

Hoe ongelofelijk is het dat mensen geld verdienen aan mensen die hun hele leven hebben gehoord dat ze te dik zijn. We worden als proefkonijnen naar de slachtbank gebracht en ja ook ik ben er een gewees! mij werd verteld dat ik in 10 jaar dood zou zijn wanneer ik mij niet lied opereren. maar helaas hield ik daarna niks meer binnen geen eten geen drinken en geen medicijnen. ik was alleen nog maar ziek. maar iedereen zei wat zie je er goed uit! blijkbaar is slank zijn belangrijker dan gezond zijn…

Het is ergens scheef gegaan. dik is ongezond terwijl allang bewezen is dat het niet om het gewicht gaat maar om de eet en beweeg patronen die men heeft.

De wereld zou instorten wanneer dieten niet meer gedaan werd om af te vallen. Dus om ons dom en klein te houden woren er steeds weer artikelen geplaatst die ons vertellen je moet slank zijn want slank is mooi. nou amehoela niet… slank zijn is prachtig. maar niet mooier als vol zijn . als klein zijn of lang . als roodharige of brunetten. we zijn allemaal mooi!

mij werd verteld

  • dat ik dood zou gaan
  • dat ik nooit iemand zou vinden die van mij kon houden
  • dat ik nooit een kindje zou kunnen krijgen
  • dat ik lelijk was en daardoor slechte kansen had op de arbeidsmarkt
  • dat mannen mij niet aantrekkelijk zouden vinden
  • dat ik de vreselijkste ziektes zou krijgen
  • dat ik dik was en daardoor minderwaardig als MENS

Ik weet inmiddels beter en probeer me niet op de kast te laten jagen door de maatschappij. de media en vooral door alle dieetreclames!

Laat ons veranderen! Gezond eten en leren houden van je lijf of je nu dik of dun bent is in mijn ogen zoveel belangrijker als het verhaal je moet slank zijn. Is zoveel gezonder als dieten als je jong bent en zo de meest nare eetproblemen ontwikkelen! Is zoveel fijner als elkaar beoordelen op hoe dik we zijn.

Al die dieten maken ons dik! daar ben ik inmiddels van overtuigd!

hoe denk jij hierover? Liefs Louise

949b8846cd

Advertenties