Tags

Mooi zijn. Wanneer werd dat belangrijk? Wanneer ik naar mijn zoon kijk die vind iedereen nog mooi. en als ik een jurkje aanheb dat hij leuk vind of mijn smiley broek zegt hij standaard mama jij bent heel mooi he.

beauty

Wanneer veranderd dat? Was mijn jeugd anders dat ik het moeilijk vind om mezelf mooi te vinden? is mijn zoon gewoon naief of ben ik een stukje kwijt geraakt wat veel waarde had?

Wanneer ik het verloor maakt niet uit. het gaat er immers om hoe ik er nu mee om ga.

Overal kom ik het tegen. billboards. tijdschriften. alles draait om schoonheid en onze gedachten over wat mooi is wordt daardoor bepaald. Toch heeft zeker 90% van de mensen niet het ideale uiterlijk. Maar gelukkig is niet iedereen daarmee ongelukkig.

Voor mij zijn mensen mooi wanneer ze zichzelf zijn. Dat is ook het eerste waar ik in mijn ongelukkige tijd naar opzoek ging. wie ben ik zelf en waarom ben ik zo. Leren met jezelf om te gaan.

Mooi zijn van binnen vind ik fijn. lief zijn voor de mensen om me heen en ze aanmoedigen het beste in zichzelf naar voren te halen. Voor mij is dat mooi zijn. Soms kan ik moeilijk begrijpen dat mensen dat juist niet zijn en vervelend doen tegen mensen. hun onzekerheid op anderen botvieren en alles in hokjes plaatsen.

 

In de sociale media ben je een makkelijk doelwit. wanneer je niet overeenkomt met het plaatje wat men  mooi vind zijn er altijd wel mensen die dat willen benadrukken. zo ben ik al trol genoemd en zeehond. Het brengt me aan het twijfelen en het kost veel kracht om die benamingen naast me neer te leggen.

Mooi zijn van buiten zegt helaas niets over hoe iemand van binnen is. eigenlijk is het een oppervlakkige benadering. Waarom bestaat er dan toch liefde op het eerste gezicht. waarom trekken mensen met bepaale uitelijke kenmerken je meer aan? waar door laat je je leiden?

Niet zijn zoals het ideaal beeld. 90% van de mensen hebben dat. misschien kunnen we elkaar een beetje aanmoedigen in plaats van afbreken. Ze zeggen wel eens ware schoonheid zit van binnen. Voor mij is ware schoonheid de energie die iemand om zich heen heeft . die vormt zich door hoe je in het leven  staat en dat maakt dat je iemand aantrekt.

Met de aura om mij heen ben ik heel tevreden . maar ik huil nog steeds dat ik niet zal zijn zoals ik in mijn hoofd had. Oooit zal ik leren dat het er niet omgaat of ik mooi ben of niet. het gaat om wie ik ben . mijn totaal plaatje is namelijk altijd perfect gewoon omdat ik anders ben als alle anderen.

hoe ga jij hiermee om?

Liefs Louise