Iemand vertelde het me. Het voelt als rouwen. voor dat je je lichaam accepteerd moet je eerst je dromen vaarwel zeggen. Dat beeld dat je misschien al in je hoofd hebt als klein meisje. Het beeld zonder striae. vetbultjes bobbels. rollen en onderkin.

Is dat een slank beeld? een aangeleerd beeld van zo moet je er uit zien? Bij mij wel. ik ben volgestopt met mooie plaatjes van nog slankere vrouwen en had het idee dat dat het enige was wat mooi was.

e31c80e6d2fa303a8cf714b5d9169d20

Ik heb mijn  eten laten staan probeerde zonder voeding mijn dagelijkse zwemtrainingen af te werken en was verbaasd dat ik steeds het gevoel had van mijn stokkie te gaan. In die tijd had ik letterlijk alles er voor over om er aners uit te zien. En door alle lijnberichten in diezelfde bladen kreeg ik ook het idee dat het mogelijk was.

Helaas heeft het heftige sporten en het vele lijnen mijn metbolisme naar de &%%@$% geholpen. waardoor ik nu met een normaal eet patroon dik blijf.

Rouwen om dat lijf wat ik nooit zal hebben. De dag dat ik me realiseerde dat het niet voor mij was weggelegd dat ik dun was . kwam pas nadat ik doodziek was omdat ik al 2 jaar niets binnenhield door mijn maagband. Na zo een operatie heb je werkelijk het gevoel dat je alles gedaan hebt. Het mocht niet zijn. kon ik het wel accepteren?

De vrouw die ik in mijn hoofd had. De vrouw waarvan ik dacht dat ze mij was die was er niet meer. Het plaatje was aan stukken. ik weet nog dat ik in die periode alleen nog maar kon huilen. ik voelde me mislukt en betrok alles op mezelf ik kon niet doorzetten ik mocht er niet zijn. Ik had verloren. Ik had haar veroren en dacht dat ik nooit meer heel zou zijn.

rouwen bestaat uit 5 fases…

Ontkenning.

het feit dat ze er niet meer was. dat die vrouw er nooit zal komen was voor mij moeilijk te beseffen. ze was er nog steeds vooral in mijn dromen. hoe kreeg ik haar daar weg en waarom begreep ze niet dat ik de strijd met haar zo moe was?

Boosheid

ik werd boos op alles en iedereen die me dit ideaal beeld aanpraaten op de mensen die mij vertelde dat ik te dik was. lelijk. daardoor te langzaam en dat ik niet sterk genoeg was er iets aan te doen. ik was zo boos.

Het gevecht aangaan

In gedachten heb ik met al deze mensen heftige gesprekken gevoerd tegen ze gescholden. kijk dan naar wie ik was er was niks mis met mij!!! ik was een prachtige jonge vrouw en alles aan mij is hierdoor kapot gemaakt.

Kon ik ooit weer heel worden?

Depressie

Ik werd verdrietig. Kon niet meer goed slapen. voelde me nutteloos . wilde niet meer bewegen. werken aan mijn lijf was het stomste wat ik kon doen want ik was toch ge doemd om te mislukken. Ik wilde mensen niet meer zien. ik was bang voor hun reactie. bang dat ze mij net zo stom voelde als ik mij op dat moment.

Aanvaarding

Gelukkig kan ik zeggen dat die deprressie weer achter de rug is en dat ik stapje voor stapje leer en ervaar dat ik er mag zijn. ik vind mezelf leuk. grappig. heb mooie ogen en geweldige borsten. ik heb een lach die mensen raakt en die ze een gelukt kriebel kan geven. ik ben de moeite ik mag er zijn.

Maar helaas is een rouw proces misschien een proces van 5 fases ik denk dat het nooit volledig is afgelopen. de fases blijven voorbij komen. minder heftig . minder sterk . Ze komen minder binnen. Omdat ik ze herken weet ik inmiddels wat ik moet doen om er mee om te gaan. ik weiger mezelf nog naar beneden te praten. gesprekken met de mensen waar ik boos op ben zal ik altijd blijven hebben. gesprekken met mensen die ik niet meer durfde te zien ook.

Maar nu ik weet hoe het werk kan het een deel zijn van mij wat naast mijn eigen ik kan bestaan. de dame die ik nooit zal zijn. is nu een begraven gevoel een gedachte of visualisering die mooi is maar ik ben net zo mooi als haar alleen anders.

Hoe ga jij met deze gevoelens om. ervaar jij ook rouw om wie je nooit zal zijn? Of heb jij een ander proces naar acceptatie?

Liefs Louise

 

 

 

Advertenties