Tags

De gaypride amsterdam is weer gewest. een prachtig evenemnt waarin mensen laten zien dat ze zijn wie ze zijn en dat de wereld het heeft over acceptatie.

Ik hou er van al die mooie mensen te zien die alleen maar willen dat de wereld ze accepteerd. Maar hoe zit dat met de mooie grote dames en heren? Zijn wij inmiddels al een beetje geaccepteerd in deze wereld?

d376e84d5fc057b6e1e1843e9de946cb

Acceptatie gaat stapje voor stapje. Ik weet dat ik in mijn jeugd alleen maar slanke modellen zag. vollere vrouwen werden door de media gemeden of afgezeikt. Een voorbeeld van een vollere vrouw was er niet behalve misschien 1.2.3.4.5.6.7.8.9.Tieneke.

Je zelf zijn. ik vraag me af in hoeverre dat in die tijd werd geaccepteerd. het was meer van doe maar normaal dan doe je gek genoeg.

Ik houd meer van doe maar gek dan ben je normaal genoeg. Wanneer ik kijk naar de generatiena mij. die zeg maar 10 jaar jonger zijn. dan is voller zijn een groot thema. maar ziet men toch meer haar eigen identiteit en mooie dingen. de generatie die nu 20 is en dus 20 jaar jonger. is al eigenwijs en gek genoeg om zichzelf te zijn. Voller zijn wordt meer en meer geaccepteerd. en dat vind ik fijn.

Ik kan verdrietig zijn om waarom het bij mij zo is gelopen. Ik kan huilen om de tiener die ik was en die niet beter wist dan ik ben dik en lelijk. Helaas ben ik pas 15 jaar later gaan beseffen hoe fout dat was en dat ik er echt wel mag zijn!

Voor mij belangrijk om alle vollere meiden die ik tegen kom te vertellen wat ik mooi vind aan ze. laten we een tegen geluid horen. want helaas ik ben bang dat de wereld nog niet klaar is voor een curvy parade. al zou ik daar zeker aan meedoen. gewoon om size diversity te stimulieren.

Voor mij is het liedje I am what I am een manier van uit de kast komen. niet omdat ik op vrouwen val maar omdat ik durf te gaan houden van mezelf! Ik zing het deze week luid op de fiets iedereen mag het horen!

Uit welke generatie ben jij en hoe is het voor jou om jezelf te accepteren?

Wie doet er mee met een curvy parade?

Liefs Louise

Advertenties