Tags

, ,

pesten een van de vervelendste dingen uit de samenleving. Toch is het, van alle tijden en ik denk persoonlijk dat iedereen er wel mee te maken krijgt. Vooral als je buitengewoon bent val je op en zijn er mensen die je daar mee naar beneden willen halen. Je moet verdraaid goed in je schoenen staan om hiermee om te gaan.

Pesten is niet alleen de bully, die je probeert naar beneden te halen, jijzelf hebt ook invloed op het pest gedrag. Wanneer je het pesten negeert, krijgt de bully geen beloning en zal het pesten eerder stoppen. Althans dat leer ik mijn zoontje nu aan.

Pesten zit dus ook in je eigen gedrag. wat laat ik toe. waarmee laat ik mij uit de tent lokken. Eigenlijk zou je kunnen zeggen. In hoeverre laat ik zien dat ik gekwetst word…

wanneer ik naar de media kijk, dan zijn er een boel momenten die pest gevoelig zijn wanneer je een mooie grote vrouw bent. Men heeft een mening over ons. Dat is niet zozeer op de persoon gestempeld. maar op de groep die we voorstellen. Die mening wordt te pas en te onpas gebruikt.

bijvoorbeeld:

  • om grapjes te maken (dikke mensen zijn uiterst grappig blijkbaar)
  • om zichzelf beter te voelen. (dikke mensen naar beneden halen, en er achter zetten wat ben ik blij dat ik niet zo ben.
  • Om de eigen pijn weg te praten. (vaak hebben mensen die vinden dat je moet afvallen zelf een probleem met hun lijf.
  • om aandacht te krijgen (opmerkingen als ik haat dikke mensen, geeft een grote hoeveelheid aandacht omdat wij vollere mensen daar allemaal wat op te zeggen hebben (ja ook ik )

Misschien weet jij nog meer manieren waarop we gebruikt worden?

a3a0be492b8c62b2ca6fc146c2849895

Pesten is niet alleen iemand naar beneden halen, maar ook een manier van de bully om wat te bereiken. Hoe wij daar mee omgaan, geeft dus ook aan in hoeverre de bully doorgaat.

Wat ik lastig vind is dat wanneer je niets laat horen, je de maatschappij ook niet kan veranderen. er zijn momenteel heel veel mooie leuke interessante bloggers, die allemaal een stukje van zichzelf laten zien, met het doel deze wereld een wereld vol diversiteit te maken. Acceptatie van ons allemaal.

Dat zijn de hoge bomen. wanneer ik bekijk wat er op hun profielen gezegd wordt. dan word ik heel verdrietig. Maar blijkbaar moet je daar als hoge boom mee om kunnen gaan.

Voor mij blijft het een lastig iets. Bullying in de sociale media probeer ik voornamelijk te negeren, maar ook ik word wel eens uit mijn tent gelokt. Wanneer mensen vervelende dingen zeggen over bijvoorbeeld dikke mensen spreek ik ze aan. zo zei laatst iemand dat er 3 soorten meisjes zijn knap lelijk en dik. Met een schuin oog naar mij. Blijkbaar hoor ik niet in het rijtje knap of lelijk…. ik zei maar ik ben lekker dik ….want daar gaat het om dat je, je lekker in je lijf voelt!

Hoe ga jij om met dat pesten op de verschillende media? Of in je dagelijks leven. Laat jij je ook wel eens uit je tent lokken?

Liefs louise

Advertenties