Tags

, , ,

Nederlanders hebben een grote mond. Natuurlijk niet iedereen. maar er zijn Nederlanders die vooral uiting geven aan hun recht op eigen meningsuiting. Het recht om hun mening te zeggen. zonder bang te zijn voor de staat. Wist je dat beledigingen eigenlijk strafbaar zijn?

Voor mij een eye opener. je mag blijkbaar wel je mening uiten. maar je mag mensen niet beledigen?

In de politiek zijn het de hardste schreeuwers die de aandacht krijgen, ze gaan tot het randje en er zijn al menig rechtszaak over geweest. Is de politiek daardoor leuker geworden? misschien interessanter als je van goeden tijden slechten tijden houd. maar voor mijn gevoel is er nu een duidelijk gebrek aan diepgang en inlevingsvermogen. Helemaal niet gek dat het formatteren zo lang duurt het is gewoon een groot haantjes gevecht.

Wanneer het gaat om andere dingen als politieke meningen is het dan nog wel zo dat het valt onder het recht van meningsuiting? Mag je echt zeggen wat je vind en wat je denkt?

Toen ik nog in Nederland woonde liep ik bijna altijd met muziek in mijn oren. Gewoon om me af te sluiten voor alle opmerkingen die ik tegen kom want ja ik ben dik dus mag je alles over mij zeggen wat je wil. Dikke mensen hebben namelijk  geen rechten. ze zijn een gevaar voor de samenleving want doordat ik bezig ben met het accepteren van mijn dik zijn zorg ik er natuurlijk voor dat meer mensen dik zullen worden.

De opmerkingen die je naar je hoofd geslingerd krijgt zijn grof. vervelend, denigrerend en ronduit kwetsend. ik hoef niet te weten, dat jij denkt dat ik een koe op een fiets ben. ik hoef niet te weten, dat ik niet mag eten van jou. en ik hoef niet te weten dat jij me walgelijk vind omdat ik dik ben. Muziek is mijn remedy het is namelijk veel fijner dan al die rot opmerkingen.

Dan hebben we het nog niet over de sociale media. Wanneer je je kan verschuilen achter je gepimpte profielfoto en je keurig nette facebook  waar je alle menselijk trekjes vervangt voor wat was het geweldig. een grote poppenkast van oneerlijke mensen die alles waar ze een probleem mee hebben moeten afkraken of belachelijk maken.

Het feit dat men reageert op een foto /verhaal/ filmpje van iemand die men niet kent die een klein stukje uit zijn of haar leven laat zien. wie zegt dan dat men het recht heeft die persoon te kleineren. wie zegt dat jouw opmerkingen niet kwetsend zijn . of irritant. waarom denk je uberhaubt dat je dat soort opmerkingen mag maken.

Juist het recht op menings uiting. Je kan en mag in nederland alles zeggen en schrijven. Zolang je niet aangeklaagd wordt is het toegestaan. dat beetje menselijkheid is een vergane glorie. nadenken wat een reactie teweeg kan brengen wordt of niet over nagedacht of je vind het gewoon fijn om mensen te kwetsen.

c1d074c882de0953190a9a67fbed4290

Inmiddels weet ik dat het meer zegt over de mening gever dan de ontvanger. ze zijn bang om dik te worden, hebben een probleem met zichzelf en snappen niet dat je dik gelukkig kan zijn. /of ze zijn gewoon alleen maar instaat andere mensen naar beneden te halen. wat het ook is ik vind dit soort a-sociale mensen een beetje zielig. en ja das mijn eigen vrije mening!.

Daarom vind ik Nederland beetje bij beetje steeds a-socialer worden. een van de redenen die mij heeft overgehaald om in Duitsland te gaan wonen. Ik merk in alles het verschil. Hier wordt je nog gerespecteerd en geaccepteerd. natuurlijk zijn er mensen die dat niet kunnen, maar die houden hun mening gelukkig voor zich.

hoe zie jij het uiten van je eigen mening?

Liefs Louise