Tags

, , , , ,

Ik droom er al jaren over… geen problemen meer met eten… ergens had ik geaccepteerd dat het nooit zou gebeuren. Maar tegenwoordig ervaar ik geen probleem meer… Hoe kan dat nu?

Mijn eet probleem begon toen ik aan de lijn ging. van niet eten tot eetbuien alles heb ik gehad. resultaat een metabolisme dat totaal niet meer normaal werkt een drama om normaal te eten en altijd maar er mee bezig zijn. Het maakte me heel ongelukkig.

Na een maagband en cognitieve therapie alleen maar meer problemen tegen gekomen. niks binnenhouden altijd honger totaal uitgedroogd en de behoefte om te eten.

Wat was dan het antwoord wanneer ik terug kijk zijn er 2 zaken die mij geholpen hebben!

1 Geen nee meer zeggen tegen eten,

Dat klinkt vreemd . zeker voor mij was het erg wennen ik had altijd een hele lijst met zaken die ik niet mocht eten. Tegenwoordig mag ik alles eten. Ja alles ook chips een patatje op zijn tijd en zelfs brood terwijl ik weet dat ik daar heel ziek van kan worden.

Waarom? Gewoon omdat wanneer ik nee zeg tegen eten het een enorm ding wordt in mijn hoofd. als ik geen brood mag denk ik alleen nog maar aan een broodje gezond . wanneer ik geen chips eet dan is dat wat de hele dag in mijn hoofd blijft zitten. Resultaat hiervan is meestal een eetbui… dat werkt toch niet! Tegenwoordig mag ik alles maar met mate een bakje chips is prima daar kan ik nu extra van genieten. een broodje gezond lekker al zorg ik dan wel dat ik druivensuiker bij me heb voor als mijn lage suiker zich weer laat zien.

Niet meer dwingend omgaan met eten. niet meer alleen kijken wat is goed wat is niet goed. maar ook gewoon leven en genieten.

Naast dat ik alles mag eten van mezelf ben ik wel ook op onderzoek uit waarmee heb ik het fijnste gevoel in mijn lijf en maak ik bewuster gezonde keuzes. Mijn keuzes zijn alleen niet meer radicaal…

 

2 Gelukkig zijn.

Nummer 2 is een lastige hoor want hoe ben je nu gelukkig? Ik heb mezelf aangeleerd om bij alles wat ik doe te bedenken wordt ik hier gelukkig van. Een moeilijke om aan te leren omdat ik keuzes moest maken die tegen mijn goede gevoel ingingen.

dingen die je met hart en ziel doet maar waarvan je eigenlijk weet het is niet goed voor me.

Mensen van wie je heel veel houd maar die je steeds weer pijn doen. Die het uiterste uit je halen . Moeilijk om dan voor jezelf te kiezen. Ze aanspreken is niet makkelijk, maar heeft bij mij wel goede gevolgen gehad.

Wat ook heel belangrijk was was kijken naar wat wil ik nu zelf echt en hoe kan ik dat bereiken. Ik wilde huisje boompje , beestje meer als iets anders. Overtuigd dat dat met mijn ziekte bijna onmogelijk was heb ik jaren aan mezelf gewerkt voor ik mezelf er klaar voor vond. Nu alweer 7 jaar in een relatie met de liefste man van de wereld die al mijn makken accepteert en vele ook begrijpt . we vechten voor elkaar en ookal is het soms moeilijk elke moeilijke stap brengt ons dichter bij elkaar.

Mijn leven is niet makkelijk. Ik heb niet alles wat ik wil, ik zou bijvoorbeeld willen kunnen werken of mijn website alle dagen van het jaar bij kunnen houden. Dat lukt me niet en dat moet ik accepteren. Gelukig zijn is geen punt geen plek waar je stilstaat het is vechten en accepteren. maar voor mij is het het spel des levens geworden. ondanks al mijn gebreken gelukkig zijn is gewoon mogelijk

Ok ik ben dik en zal waarschijnlijk niet veel afvallen.

Ok ik ben ziek (bipolar) maar ik leer er elke dag beter mee omgaan!

Ok ik ben heftig en luid (maar ik krijg steeds meer mensen om me heen die dat kunnen waarderen)

Ok ik maak fouten als moeder en als geliefde vrouw (maar ik bedoel het altijd goed)

Mijn leven is niet perfect maar ik heb besloten te genieten. en sinds ik geniet van het leven zoek ik dat verlangen niet meer in eten.

acceptatie

Uiteindelijk was mijn behoefte aan eten verbonden met acceptatie. ik mocht niet dik zijn dus ontzei mezelf een hele boel.

ik mocht niet genieten

ik mocht niet opvallen

ik mocht niet wensen

ik mocht niet was de manier waar op ik leefde. Nu mag ik alles ik mag liefhebben en geliefd zijn. Ik mag dik zijn want het zegt weinig over mij als persoon. Ik mag leven en verlangen en willen en sinds ik dat doe doe ik het met maten want ik heb niets meer te compenseren.

Dag eetprobleem. Zo fijn dat ik jou niet meer als probleem zie!

Hoe ga jij op met je verlangens en behoeften?

Liefs louise