Tags

, , , , , ,

Ow ik heb bewondering voor de dames, de bloggers die zichzelf neerzetten als grote diva’s

Iris van Miss I

Els van www.elssprenkeling.nl

Josine van The Bigger Blog

Kimberley van Fabulous Fatty

6a8307e24040dcc9261f610746ee73db

en zo kan ik er nog een paar opnoemen, ik bewonder hun kleding stijl, hun lijven, hun make-up en denk vaak was ik ook maar zo. Mooi Curvy en verzorgd. Wanneer ik dan in de spiegel kijk zie ik dat zelfvertrouwen wat deze dames vaak uitstralen zelf helemaal niet. Dat gaat met ups en downs, de ene dag is beter als de anderen!

Ik kan erg genieten van het kijken naar de foto’s van deze mooie bloggers, ik herken mezelf in veel dingen, maar niet in alles, waar halen zij hen zelfvertrouwen toch vandaan, hoe zijn ze zo zo ver gekomen dat ze tegen de maatschappij in zichzelf zo goed hebben leren accepteren?

Ik moet toegeven dat het maken van een mode blog wel veel voldoening geeft, mooie kleding, mooie make-up sommige zelfs een goede fotograaf, dat is allemaal inspirerend en goed voor je zelfvertrouwen. Ik doe het zelf ook graag. (momenteel wat moeilijk ivm ziekte)

Is dat het verschil tussen acceptatie en moeite hebben met jezelf? Je mooi aankleden, je opmaken en laten zien wie je bent? Ik ben curvy en beautiful! Is het posten van foto’s, een manier die je zoveel positieve feedback geeft, dat je alleen daarvan al een goed gevoel krijgt? De reacties zijn vaak zo overweldigend positief en fijn. De reacties die niet zo leuk zijn… Kun je die dan negeren?

Ik vraag me af wat het geheim is naar zelf acceptatie, zelf liefde, de power kunnen hebben om te schoppen tegen de maatschappij en te zeggen…. Hey jij daar, kijk eens naar mij, ik ben ook mooi! Ik vind het mooi om te zien en ik geniet van de verhalen, maar binnen in mij, blijft dat kleine meisje kwetsbaar. Ik begin te twijfelen, zijn we niet allemaal kwetsbaar, is veel niet alleen een plaatje aan de buitenkant en laten ze de binnenkant minder zien? Of is die kracht een facade waarmee we op de bres kunnen staan en de meeste kritiek van ons af laten lopen?

Zijn we niet allemaal kwetsbaar op onze eigen manier, of is het toch een stukje dat je in je hoofd kan veranderen waardoor de wereld om ons heen, die heftige negatieve impact die ik persoonlijk ervaar, niet meer weergeeft. Die die negativiteit een blur maakt?

Waarschijnlijk is de maatschappij in mij teveel aanwezig, het oordelen, de bodyshaming, is er in gestopt vanaf mijn vroege jeugd , weinig vrouwen om me heen die zichzelf accepteerden, altijd was er iets niet goed. De naweeen van negativiteit als ondergrond, hoe vervangen we die door zelfvertrouwen en kracht. Of is de kracht juist iets dat voortkomt door het leren lopen, op dat gebrekkige fundament, van mijn  jong gebroken ziel.

Hoe maak je jezelf weer heel?

Ik heb heel veel respect voor al deze mooie bloggers. Curvy and beautiful. Helaas vind ik het nog niet zo eenvoudig.

Voel jij je al curvy en Beautiful?

Liefs Louise