Tags

, , , , , , ,

Het is ineens hot, dat ” fatshaming “en waar het voor staat, sinds de uitzending van Jinek heeft iedereen er wat over te zeggen. ik dus ook, maar ik hoop dat mijn invalshoek een beetje anders is.

Fatshaming is dat wat me dik gemaakt heeft! Het is begonnen toen ik in Alkmaar kwam wonen, op 9 jarige leeftijd en heeft me nooit meer los gelaten. Ja, het gaat er over dat je in ander mans ogen dik bent, te vol en dat ze daar van alles van vinden. Als kind/ puber is het onmogelijk daar me om te gaan. Dat komt later pas.

Voor mij is fatshaming, inmiddels iets wat niet meer gekoppeld is, aan wat anderen van me vinden, maar aan het feit dat ze niet accepteren dat ik mezelf ben. Ik ben mezelf letterlijk helemaal kwijt geraakt. ik was niet goed, niet mooi, niet leuk, niet grappig , ik was helemaal niks meer, want ik heb altijd gehoord: “ik ben dik en lelijk” en dus heb ik geen recht op een mooi en fijn leven.

fatshaming louise

Sinds 2007 ben ik aan het bloggen en in 2008 is Mooie Grote Vrouwen ontstaan. Ik worstel mij omhoog in mijn blogs, ik probeer, mijn diepste gevoelens aan te raken, uit te spreken en met jullie te delen, waarom? Juist! Omdat ik vind, dat ik er mag zijn, ook met mijn onzekerheden en problemen, ik ben namelijk mens.

Ik ben iemand met gevoel, iemand die probeert te leren van de gevoelens die ik ervaar en waarbij elke blog een stapje dichterbij mijn ware ik is. Wat voor mij goed voelt, is in de volle vrouwen wereld vaak iets gebleken dat helemaal niet zo goed voelde.

Onzekerheden laten merken, klagen over je lijf en je figuur, jezelf neerzetten als mens met gevoel en dus ook negatieve gevoelens en gedachtes, is not done onder de fatshaming activisten, want je bent jezelf aan het fatshamen… Natuurlijk ik ben het er mee eens, vaak ben je zelf je ergste vijand! Toch vind ik het gewoon realistisch, geen enkele vrouw is tevreden, geen enkele vrouw heeft geen punten waar onzekerheid in schuilt. Waarom zou ik  de mooie dikke dame moeten spelen die zo tevreden is met haar lijf , terwijl ik echt wel een hekel heb aan mijn buik, manieren zoek om die zo min mogelijk prominent aanwezig te laten zijn. Me schaam voor mijn onderkin en het moeilijk vind om dingen te ondernemen omdat ik bang ben afgerekend te worden op mijn uiterlijk!

Fatshaming is niet alleen het shamen van dikke dames, het is het shamen van het niet jezelf mogen zijn. Ben je een blogger en ga je op dieet , prima toch, wees er eerlijk over.Heb je een probleem met jezelf, praat er over, blog er over maak het wereldkundig, want dat zijn de dingen, die ons helpt het anders te gaan ervaren. Gewoon het idee dat je niet alleen bent, het idee dat wat jij voelt, heel normaal is! Dat, zonder oordeel , het enige wat we moeten zijn is eerlijk, eerlijk naar jezelf , naar en over anderen, en eerlijk naar je lezers. Eerlijkheid is het enige dat ons werkelijk verenigen kan, want fatshaming begint bij onszelf!

Hoe denk jij hierover?

Liefs Louise