Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Onzekerheid, wat is dat een vervelend iets… Het halt je naar beneden, zorgt voor angst op vele gebieden en misschien heeft het ook wel invloed, op wat je allemaal wel en niet kan bereiken, althans zo was het voor mij!

Gelukkig, is onzekerheid iets, waar je aan kan werken Voor ik daar achter kwam maakte het mijn leven als een hel. Zo heb je het stemmetje met fatshaming , dat jezelf naar beneden haalt, omdat je te dik bent. Dat zelfde stemmetje kan je hele zelfvertrouwen ondermijnen! Dan gaat het over gebieden die niks met overgewicht te maken hebben.

Ik ben niet knap genoeg, ze vinden me raar. Ik heb toen verkeerd gereageerd. Ik kan niet goed genoeg sporten. Alles, waarvan je zelf het idee hebt, dat je minder bent, kan een reden zijn, om jezelf naar beneden te halen.

Maar ben je echt minder??

De maatschappij geeft heel duidelijk een plaatje, waar je aan moet voldoen, knap, witte tanden, mooie haren, geen pukkels, veel vrienden en natuurlijk een gelukkige relatie. Het is een utopie, want ook mensen met een tandpasta glimlach zijn onzeker! Praat er maar eens met ze over!

Ik denk, dat onzekerheid wordt gepusht in onze maatschappij! Het is gewoon nooit genoeg! laat staan dat het goed is om anders te zijn, of wanneer je iets minder goed presteert. Wanneer je op een andere vlak kijkt , bijvoorbeeld naar hoe menselijk ben je,  of hoe aardig, dat presteren helemaal niet meer interessant is.

DSC_0052

Ik weet inmiddels dat mannen en vrouwen die anders zijn, uit durven komen voor hun eigen ik, die laten zien wat leuk is aan hen zelf en accepteren wat minder leuk is zonder het te proberen te verbergen , de leukste mensen zijn om mee om te gaan! Waarom? Deze mensen zijn echt, ze liegen niet om je een beter plaatje te geven, ze doen zich niet anders voor om beter bij je binnen te komen. Echt zijn is zo belangrijk en ik denk dat onzekerheid daar vandaan komt.

We hebben angst. Angst om niet mee te kunnen komen, angst om geen vrienden te hebben, alleen te komen staan, niet leuk gevonden worden, angst om gepest te worden.

Waar bestaat jouw angst uit?

Mijn angst was dat ik nooit goed genoeg was. Ik was niet knap, niet leuk, te dik, en daardoor ging ik verhalen verzinnen waarin ik beter was dan ik was. Inmiddels doe ik dat al jaren niet meer, ik weet nu dat ik zonder die verhalen veel leuker ben.

Ik ben excentriek, en daar hebben mensen moeite mee, ik heb me lang proberen in te houden, mijn tong stukgebeten om geen opmerkingen te maken, om me rustig te houden en geloof me er zijn nog steeds momenten waarop dat misschien beter is. maar, ik ben een vrouw met het hart op de tong, ik zeg wat ik denk en heb geen geheimen, kun je daar niet mee omgaan, dan is dat lastig. Weet wel dat ik aanspreek baar ben en sorry zeg als dat nodig is.

Onzekerheid, het kan je zo vreselijk beïnvloeden. Voor mij is er maar een manier geweest om hier mee om te gaan en dat is de moeilijke situaties opzoeken, me niet achter mezelf verschuilen , maar juist met mensen gaan praten,  mezelf laten zien, contact leggen en er met anderen over praten.

Dapper zijn!

Het overwinnen van je onzekerheid is het overwinnen van je angst. Niet makkelijk maar ik denk dat we allemaal kleine dingen hebben die ons hierbij helpen. Het gaat niet in een keer, het zijn vele kleine stapjes , met elke keer een kleine verbetering, het gaat met ups en downs , maar onzekerheid is wel aan te pakken!

Nu ben ik benieuwd of jij je open durft te stellen en durft te vertellen, waar je onzeker over bent en hoe je hier mee omgaat, want door elkaars verhalen te delen, leren we meer manieren om met dit gedrag van onszelf om te gaan.

(en hopelijk krijg ik zo handvatten voor een nieuwe blog :D)

Liefs Louise