Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Je lijf , je leden , je body, is je huis, het is waar je in leeft, het is het omhulsel van je ziel, je karakter. Ook al beoordelen veel mensen je op je lijf, wees waakzaam over de gedachten die je er zelf over hebt.

Negatief denken, werkt vaak in een spiraal naar beneden, het geeft je geen goed gevoel, het is een manier om jezelf onderuit te halen.

Dat verander je niet zomaar , zeker niet wanneer je niet de enige bent die zich zo uit. Hoe kun je dat dan toch veranderen?

Positiviteit wordt gevoed door positiviteit. 

Dat klinkt utopisch, maar het is waar, wanneer je, je richt op dingen die fijn zijn, goed voelen, je blij maken, geeft dit ook een reactie op je eigen denken!

een voorbeeld:

3 dingen die mij blij maken:

  1. Complimentjes geven!, kijken naar andere mensen en zie wat je mooi vind, dat is niet alleen leuk, het is ook leuk om het uit te spreken, geef iemand een complimentje en zie hoe dat iemand veranderd! gEef je wel eens een complimentje aan jezelf? dat werkt namelijk op dezelfde manier!
  2. houden van je spiegelbeeld, elke ochtend kijk ik in de spiegel, met mijN onopgemaakte gezicht en dan zeg ik meid wat heb je mooie ogen,  wat zijn je haren mooi lang aan het worden en wat glimlach je lief. (kijken naar de dingen die je mooi vind maken dat je meer van jezelf gaat houden!)
  3. Lief zijn voor mezelf , even een momentje voor jezelf? wat maakt dat jij je goed voelt? Lekker een keer uitslapen of een mooi boek lezen? voor mij werkt het om lekker in een heet bad te gaan en een maskertje op te doen en even aan niks te denken, lief zijn voor mezelf en mijn lijf.

wat kan jij doen om jezelf blij te maken?

Wanneer je jezelf blij maakt, ga je anders naar jezelf kijken.

Wanneer je anderen complimentjes geeft, ga je ook kijken naar wat aan jezelf mooi is.

Wanneer je voor andere mensen lief bent, ga je automatisch liever doen tegen jezelf. (zo werkt dat voor mij)

Op die manier pak ik de positieve trein, rijd ik ermee naar boven en laat ik de negatieve gedachten en gevoelens op dat moment bewust even niet toe. Natuurlijk kun je dat niet meteen een hele dag of een heel uur volhouden, Begin met kleine stapjes een klein compliment, een goed gevoel waar je aan terug kan denken.

Schrijf op wat je fijn vond, wat je mooi vond en wat je blij maakte op een dag, en lees dat weer even door wanneer je wakker wordt, dan begin je al op een andere manier. 

Je zelf mooi vinden is namelijk niet veranderen in een super model. Maar genieten van het mooie echte persoontje dat jij bent geworden.

Want je bent prachtig zoals je bent, met welk lijf je ook hebt, of hoe onzeker je bent!

je bent mooi!

EVERY BODY IS BEAUTIFULL

3153a84dad405ff468f203c12a7c177e

Liefs Louise