Tags

, , , , , , , , ,

Mijn lijf accepteren, trots zijn op wie ik ben, met elk gewicht is al tijden een doel in mijn leven, maar wat nu, als het je niet lukt?

accepteren

Ik ben op facebook, bevriend met veel inspirerende dames, zij laten zien dat ze trots zijn, hebben geen moeite met hun rondingen en prediken dat het het beste is van je leven te genieten!

Ik vind ze prachtig, ze zijn slank , wat dikker en echt rond, in alle maten kom ik ze tegen. Deze vorm lijkt voor mij het ultieme geluk, altijd tevreden zijn met jezelf, altijd je mooie kanten zien!

Helaas moet ik bekennen, ik kan dat niet. Zeker wanneer ik op de tevredenheidsgrens balanceer of dikker ben dan dat. Het voelt soms  als falen. waarom ben ik een pietlut die niet kan genieten als anderen, waarom heb ik toch nog moeite met mezelf en duidelijker nog hoe kan ik dat veranderen?

wanneer ik een probleem tegenkom heb ik 2 oplossingen, er iets aan doen of het accepteren.

Zo werkt dat met mijn gewicht ook en dus  jojo ik in mijn gevoel tussen ik moet op dieet en ik moet mezelf accepteren. Een 3e mogelijkheid heb ik nog niet gevonden, misschien weet jij er een?

Inmiddels weet ik dat ik een acceptatie punt heb. Ik vind vol zijn namelijk helemaal niet zo erg. Het te vol zijn, naar mijn mening ,vind ik lastig. maar wanneer is het te?

Op het moment dat mijn lijf laat merken dat het problemen heeft met mijn gewicht is voor mij het woordje te erbij. Mijn lijf in protest, mijn gevoel niet meer positief omdat ik me beperkt ga voelen.

Heeft het ook te maken met hoe ik er uit zie?

Dat weet ik eigenlijk niet, ik merk wel dat het te maken heeft met welke kleding maat ik heb en of ik nog de leuke kleding kan kopen die ik zou willen.

Grappig eigenlijk dat zo iets oppervlakkigs als kleding mij het gevoel geeft, dat ik te dik ben. Of dat ik precies goed ben…

Waar ligt jouw tevredenheidsgrens, of ben jij met elk lijf tevreden en wat helpt jouw in dit proces?

Is het zo vreemd om jezelf tot een bepaalde maat  leuk te vinden? Of ben ik daarin niet alleen?

Ik ben benieuwd naar jullie mening

Liefs Louise