Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

32587438_10156335226469800_5071135450517733376_n (1)

Soms eet je iets en dat vind je goddelijk lekker! Dat heb ik altijd gevonden van Guacomole, maar tortilla chips staan niet meer op mijn veilige lijstje.

De beste vervanger heb ik nu gevonden in de rookkaas crackers. Ik heb van veel verschillende kazen crackers gemaakt , maar eigenlijk lukt het alleen goed bij de rook kaas.

Wat is rookkaas?

Rookkaas is ronde kaas , die gerookt is, hierdoor hebben ze een klein donker velletje, verder zijn ze rond van vorm en tegen het aan elkaar plakken zitten er plastiek velletjes tussen.

Door het velletje aan de buitenkant, blijft de rookkaas in de magnetron ook rond en wordt hij wat dikker in plaats van het uitlopen wat alle andere kazen deden.

Hoe maak je de cracker?

eigenlijk heel simpel, knip van bakpapier 2 gelijke stukken die in de magnetron passen, ik knip ze zo groot dat er 2 plakken kaas op passen. deze leg je tussen het bakpapier dus een er onder en een er op.

dan gaan ze in de magnetron , ik bak ze 1 minuut op 800 watt, wanneer je minder plakken doet heb je minder tijd nodig , wanneer je meer plakken doet meer, ik vind 2 het makkelijkste bij het formaat van de magnetron.

Laat ze even afkoelen voor je ze van het papier afhaalt dan gaat het makkelijker. Je kan ze beleggen, maar je kan ze ook dopen in de guacamole.

Hoe maak je de guacamole?

ik probeer alles simpel te houden, dus kies ik voor weinig ingrediënten , zodat het makkelijk gaat, en weinig tijd kost. Je kunt altijd meer verschillende groenten toevoegen als ui en paprika, maar ik vind de smaak van tomaat echt onmisbaar.

Om het pittig te maken, neem ik Shiraga saus, dat heb ik in huis en is er lekker bij, sambal of rode pepertjes kunnen natuurlijk ook. Je kan het zo pittig maken als je zelf zou willen!

ingredienten:

1 tomaat in blokjes

2 kleine rijpe avocado, of 1 grote

1 theelepeltje Shiraga saus

2 tot 3 eetlepels citroensap

evt. 1 theelepel knoflook poeder

peper en zout naar smaak

doe tomaat, avocado, en Shiraga saus en evt de knoflook in een bakje, en mix het met een staafmixer fijn. voeg daarna het citroensap toe en mix het nog een keer.

voeg peper en zout naar smaak toe.

ik vind het lekker wanneer je nog stukjes tomaat terug vind.

Zelf smeer ik met een lepeltje de guacamole op de cracker en eet het dan op. Geloof me de combinatie is hemels!

Heb je een recept van mij gemaakt ? laat dan een berichtje achter.

Liefs Louise