Tags

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Waarom doe je dat?

Ik verbaas me er altijd over, pest gedrag, waarom zou je mensen gaan pesten. Meestal zegt het meer over jezelf, dan dat het zegt over de persoon, die je pest.

Laten we beginnen bij het begin.

Wat knap dat je bent afgevallen, Dat zegt echter niets over andere dikkere mensen, dat ze ook makkelijk af kunnen vallen, of dat ze dat zouden willen. Afvallen en op dieet gaan, een operatie of op wat voor manier ook, is een persoonlijke keuze. Dat niet iedereen dezelfde keuze maakt als jij, zul je moeten respecteren! Iemand vertellen dat ze moeten afvallen, dat ze dat wel kunnen of dat ze dat in jouw ogen zouden moeten, kan als zeer kwetsend ervaren worden!

Afvallen maakt niet gelukkig!

Natuurlijk afvallen doet iets met je, Persoonlijk merk ik dat ik meer energie heb, dat alles me lichter valt en dat ik me makkelijker beweeg, dat zijn de puur lichamelijke ervaringen. geestelijk is het vaak veel lastiger. Afvallen veranderd namelijk niks in je hoofd. Ben je altijd bezig geweest met:”Ik ben dik dus ongelukkig.” Zul je niet ineens gelukkig worden, wanneer je slanker bent. In tegen deel, veel mensen raken in de war wanneer ze er achter komen dat het afvallen, hun hoofd niet veranderd.

Gelukkig zijn, zit niet in je lijf. Gelukkig zijn, zit in je hoofd en hoe je in het leven staat, daar zijn handvatten voor die je kunnen helpen dat te veranderen maar, een dieet is er daar niet een van!

Gelukkig zijn met een vol lijf, is het zelfde als gelukkig zijn wanneer je slanker bent. Geluk is hoe je in het leven staat en niet met hoeveel kilo’s je dat doet.

Verwarrend?

Het kan verwarrend voor je zijn. al die moeite om af te vallen , maar je bent nog steeds in je hoofd een volle vrouw, je hebt nog steeds dezelfde oordelen, als toen je nog dik was, en veel mensen hebben er moeite mee, zichzelf te zien als iemand die slanker is.

ja ik weet het, de geest doet gekke dingen met je. Praat er over met de mensen om je heen, laat ze weten hoe je je voelt, want je zal waarschijnlijk een manier zoeken om hier mee om te gaan. Het helpt echt niet, om al die onzekerheid dan maar op een dikke persoon te plakken.

anti_pesten

Pestgedrag…

waarschijnlijk heb je het zelf niet door, dat je pestgedrag vertoont. Want wat is pesten, iemand expres naar beneden halen. Toch merk ik zelf, bij sommige afgevallen mensen, dat ze hun opmerkingen en gedachten gangen heel normaal vinden. Dat ze hardop afvragen of een dame wel in een stoel past, zegt meer over de gedachten die ze vroeger over zichzelf hebben , dan dat het wat zegt, over een negatief gevoel, dat ze bij die vrouw hebben.

Zo zijn eigenlijk alle opmerkingen van de “pesters” terug te leiden naar hun eigen gevoel en onzekerheid.

Is het dan aan ons om ze te ver- en be-oordelen?

Zelf zou ik het fijner vinden, wanneer we het gesprek met elkaar aangaan. Afvallen veranderd misschien je uiterlijk en hoe de maatschappij naar je lijkt, het veranderd je niet meteen als persoon. Wel kan het er voor zorgen, dat je je onzekerheden in plaats van op jezelf , op bijvoorbeeld je vriendinnen, of op onbekende projecteert.

Aan ons dikkere dames, is het denk ik om een spiegel te zijn! Laat zien wat mensen doen en wat het met jou doet. Vaak kom je er achter dat het helemaal niet negatief bedoeld is, maar dat het de onzekerheden van die persoon zijn. Als het wel negatief bedoeld is, tja dan heb je te maken met een persoon, die niet de mogelijkheid heeft, zichzelf te reflecteren… Das pas zielig!

Kom jij het wel eens tegen , dat je het gevoel hebt dat mensen, die Afgevallen zijn, je als volle man of vrouw anders behandelen?

Ik geloof erin, dat alle lijven mooi zijn, dik of dun!

bodypositive_9_thumb_636x491

Liefs Louise