Tags

, , , , , , , , , , ,

Helaas is een volle vrouw zijn, niet altijd makkelijk. Er zijn meerdere dingen die vervelend kunnen zijn, maar op dit moment met de hitte, zijn de smetplekken het ergste.

Wanneer je voller word komt er meer druk te staan op je huidplooien, het zweten en de hitte werken dan al snel mee, maar ook tussen de benen wanneer het war mis,  gaat het schuren. en kunnen smet plekken ontstaan, al lijken die ook vaak op brandplekken.

Toen ik jonger was, had ik dikkere benen. Ik was toen nog geen appeltje. Die benen waren een drama, in een spijkerbroek, werken voor een oven, in een bakkerij, was vreselijk. Ik gebruikte alles wat het gevoel, kon verlichten, keukenrol, zalf, maar de plekken bleven. pas toen ik ouder werd, leerde ik, wat ik het beste tegen die plekken kon beginnen.

intertrigo2 (1)

Wat te doen.

1 Goed schoonhouden. 

Ik was nu vaak met een desinfecterende zeep, om de bacteriën te doden en smeer het daarna in  met sudocreme. of zinkzalf, maar sudocreme werkt bij mij het beste.

2 Goed droog houden

Huid op huid contact kan schuren, maar het kan ook zo zijn , dat het daardoor juist nat wordt. Wat het beste werkt, is linnen lappen tussen de plooien…

Zoals ze dat vroeger deden, gewoon een oud dekbed in stukken scheuren en dat gebruiken, wanneer het vies of nat is is gooi je het weg.

3 Insmeren

Met een goede creme, plekken tussen de benen baten het meest met een brandzalf.

Plekken tussen plooien insmeren met sudocreme. Wat voor een baby werkt werkt voor ons net zo goed. Zelfs beter dan de meeste zinkzalven die ik geprobeerd heb.

4 Jezelf koel houden.

Smetplekken komen door de warmte, lekker afkoelen in een zwembad, of zorgen dat je huis lekker koel blijft waardoor je huid niet opwarmt is een goede manier om ze te voorkomen!

Meer tips over smetplekken vind je hier!

Heb jij wel eens last van smetplekken?

Hoe behandel jij smetplekken? Heb je nog goede tips en tricks?

Liefs Louise