Tags

, , , , , , , , , , , , , , , ,

We hebben allemaal een zogenoemde comfortzone, kleding waarin je je goed en prettig voelt, die je lijf zo omhult, dat alle onzekere plekken verborgen zijn. Wat gebeurt er, wanneer je meer van jezelf laat zien?

We hebben allemaal onze onzekerheden. Persoonlijk vind ik dat wel fijn, dat iedereen dat heeft, het maakt alles namelijk relatief. Ik kende ooit een bekend model, die altijd opmerkingen kreeg over haar kleine borsten. Dat was haar “probleem zone”

Zo hebben we allemaal wat. Het hoort erbij, sinds we oordelen en veroordelen over lijven en kleding is het schering en inslag. We kunnen er over bakkeleien, maar de fashion cultuur verandert niet zomaar. Daar gaan jaren overheen. Voor we zo ver zijn, ben ik oud of begraven.

We wonen in deze cultuur en moeten er in leven. Onzekerheden horen daarbij. De vraag is hoe ga je, met je onzekerheden om?

Mijn onzekerheden:

Mijn onzekerheden zijn vooral mijn buik, en het hangen van mijn vel. Door veel afvallen (en aankomen) is het niet meer stevig en daar baal ik van. Ik kan goed kijken naar andere vrouwen die nog wel mooi strak zijn. Dan bedoel ik dus niet slank, maar mooi rond zonder hangende flapjes.

Mijn andere onzekerheden zijn: kleur dragen en veel bloot laten zien.

Ik houd van mooie zwarte kleding, iets anders is al snel teveel. kleur doet meer met je dan een zwarte outfit. het geeft een reactie op je persoonlijkheid. Kan je opfleuren, je een bepaalde indruk geven. Zwart is neutraal, dan kom je dus onbevlekt binnen, je bent zoals je bent.

Grappige is dat, mijn  gevoelens en ervaringen met kleur heel anders zijn dan die van jou. Wil je weten welke kleuren bij jou goed passen zou je naar een imago coach kunnen gaan. Bijvoorbeeld Monique Hogenstijn.  Zij is naast visagiste ook imago coach en kan je precies vertellen welke kleuren goed bij jou passen.

Er zijn een paar kleuren die ik fijn vind, toch heeft het vaak met mijn stemming te maken. Kleur dragen is toch nog steeds uit mijn comfortzone, maar door het meer en meer uit te proberen wordt ik er zekerder in!

Bloot laten zien.

Wat voor bloot laat je zien, voor mijn decolleté moet ik veel moeite doen die te verbergen. Ze zijn nu eenmaal erg aanwezig, ik ben er aan gewent, andere zaken vind ik moeilijker, mijn benen bloot , voelt vaak niet fijn, ik vind ze zo sprietig onder mijn grote bovenlijf, zijn niet mooi in evenwicht met de rest. (ja ook slanke benen kunnen innerlijke onzekerheden brengen)

Mijn armen hebben kwabjes , ook iets wat moeilijk is, ik draag wel eens wat zonder mouwen, maar toch blijf ik er in de spiegel op gefocust.

De onderkin. Die kan ik dus niet zomaar verbergen, maar toch in de winter heb ik het liefst een rolsjaal aan zodat ik mijn hals er in kan verstoppen.

Voor elke onzekerheid is er een oplossing, die ik gebruik om me te verbergen. Ik hoef me niet te laten zien. Verbergen is prima.

Toch zie ik het beetje bij beetje uit mijn camouflage komen, steeds iets meer laten zien en meer mijn onzekerheden bloot geven , is een soort voeding voor mijn ziel.

Niemand kent mijn onzekerheden.. (ok, behalve als je mijn blog leest) Dus zullen ze niet meteen kijken naar mijn onzekerheden. Vaak kijken ze eerder naar een ander met de ogen waarop ze naar zichzelf kijken. Dus jij kijkt naar mij met jouw bril. Jouw probleemzones worden bij mij bekeken.

Gelukkig zijn jouw probleem zones, niet altijd de mijne 😀

Het heeft geen zin ons te camoufleren en te verstoppen. Mensen denken toch van alles. Over dikke mensen, slanke mensen, donkere mensen, het maakt niet uit. Gelukkig kunnen ze niet in ons koppie kijken… en zien ze onze probleem zones niet.

Op de foto heb ik een jurkje aan van Aliexpress.  Volledig uit mijn comfortzone, kleurrijk fel blauw, een dun stofje dat wat sneller tekent en blote benen… toch voel ik me geweldig! Ik mag er zijn, mijn blonde haren, mijn sprankelende ogen en mijn lange benen. Elk voordeel heeft zijn nadeel. Ipv kijken naar mijn moeilijkere punten. zo leer ik stapje voor stapje mezelf meer te laten zien!

33579896_10156361781364800_2063208031646121984_n

(jurkje heb ik in 4 xl gekocht (ik heb maat 54), is er ook nog een maat groter, luchtig en met veel stretch.)

Hoe ga jij om met je onzekerheden? Durf je je te laten zien?

Liefs Louise