Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Mijn lief was jarig en mocht kiezen wat hij wilde eten, hij koos voor mexicaanse nacho chips met alles er op en er aan. Dat was een leuke uitdaging, want zij eten gewoon , maar ik eet het liefste koolhydraat arm. Daarnaast hebben we een zoon van 6 die niet van pittig eten houd.

Zo heb ik dat opgelost.

Ik heb van rookkaas crackers , mijn eigen nacho-driehoekjes gemaakt, en dat was heerlijk!

Daarnaast heb ik een rode tomatensaus gemaakt waar ik shiragha in gedaan heb, dat was pittig en konden we zelf naar smaak door ons gehakt mengsel, guacamole of zo over de chips doen. Hierdoor konden we allemaal eten zoals we het lekker vinden!

Als extra toevoeging zijn kidney- bonen ( niet bij kha dieet) en stukjes galapenio ook erg lekker, maar aangezien mijn mannen dat toch niet zo eten, was het voor ons zo voldoende.

food

Waar bestaat de maaltijd uit

  • Rookkaas nacho
  • Geraspte kaas
  • Gehakt mengsel
  • Pittigge tomatensaus
  • Guacemole

Rookkaasnachos

6 plakjes per persoon

2 stukken bakpapier, daar tussen leg je 2 rookkaas plakjes een beetje uit elkaar, dit een minuut in de magnetron op 800watt (meer plakjes meer tijd, meer watt minder tijd. elke magnetron is anders)

wanneer ze knapperig zijn, tussen het bakpapier uit halen en in 4 stukken snijden, je krijgt zo mooie driehoekjes.

Geraspte kaas

Let op rasp je kaas zelf, dat is relatief goedkoper, maar bij sommige zakjes geraspte kaas worden vezels toegevoegd waardoor ze een ander gewicht krijgen, minder plakken, maar meer koolhydraten hebben.

Gehakt mengsel

  • 500gram gehakt (is genoeg voor 2x 2 personen
  • 1 ui in blokjes, een eetlepel bewaren voor de tomatensaus
  • 1 paprika in blokjes een eetlepel bewaren voor de tomatensaus
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3/4 e blikje tomaten stukjes uit blik ( 2 eetlepels in een bakje doen voor de Guacemole en 1/4 e in een bakje voor de tomatensaus
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels paprika poeder
  • peper en zout

bak de ui en de paprika in een beetje olie, (kokosvet). Dit duurt even, 10 minuutjes, ondertussen het gehakt  klaarmaken met de knoflookpoeder en de paprika puree en het verkruimelen van het blokje vleesbouillon. Alles mengen en wanneer de paprika en ui zacht is in de pan doen.

Ik druk het vlees altijd eerst aan en laat het 3 min bakken voor ik het met een spatel in stukjes druk en om en om bak, het wordt dan rul gehakt , maar met stukjes, doordat ik het van te voren kruid heeft het meer smaak dan gewoon rul gehakt.

wanneer het gehakt goed gebakken is doe ik de tomaten puree erbij en bak dat nog een minuut of 2 en daarna de rest van het blikje tomatenstukjes.

Daarna even laten pruttelen en afproeven met peper en zout.

Pittige tomatensaus

  • stukje ui en een stukje paprika (wat ik overhoud van de saus.
  • daarop 1/4e tomaten stukjes uit blik,
  • zout en peper naar smaak
  • shiragha naar smaak (of sambal of chilisaus)

Dit alles in de blender, of in een bakje met een staafmixer, goed fijn maken en af proeven. Eventueel een beetje meer water toevoegen, om een mooiere structuur te krijgen.

Guacemole

  • 2 kleine avocado’s of 1 grote
  • 2 eetlepels tomatenstukjes uit blik
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels roomkaas
  • peper en zout

Dit is de simpele versie, je kan er nog veel meer doorheen doen, zoals bijvoorbeeld ui, paprika en shiragha saus. maar vanwege mijn zoontje houd ik het simpel.

doe de avocado, de tomaat en de knofookpoeder in een bakje en meng dat met een blender of staafmixer tot een fijne massa, daarna de roomkaas er door en afproeven met peper en zout.

Dit alles in leuke bakjes doen en op tafel zetten, voor wie niet koolhydraat arm eet , neem je er gewone tortilla chips bij, eventueel kun je het ook in taco’s doen, of er salade bij serveren en burito’s maken!

Laat je me weten of je het lekker vind?

Liefs Louise