Tags

, , , , , , , , , , , ,

Gelukkig zijn is een keuze.

Dat is mijn levens motto, ik laat geluk niet meer over aan het toeval, bij elke beslissing die ik neem vraag ik mij af wordt ik er gelukkig van, wat wil ik over 10 jaar en hoe beïnvloed deze keuze dat?

Ik praat er over met mijn lief, want zijn geluk is inmiddels ook mijn geluk. Zo ook het geluk van mijn zoon. Nu ik moeder ben, beslis ik voor 3 personen en probeer ze beetje bij beetje mijn filosofie wijs te maken. Ze bewust te maken dat ze invloed hebben op het geluk in hun leven. (mijn man noemt me zijn “geluksbudah”)

Omdat ik mijn geluk graag deel heb ik besloten mijn filosofie op blog te zetten, het wordt een reeks, hoeveel berichten weet ik nog niet, maar ik begin bij het begin.

geluk is maakbaar

Wat is geluk.

Geluk, is een magisch woord, vaak ongrijpbaar en onbekend. Ik droomde er al heel lang van, voor ik begreep wat het was. In diepe dalen en depressies, smeekte ik om een klein beetje geluk, maar ik begreep het niet. Ik ging opzoek bij alles, bij anderen, bij eten, bij drank, of sex ,maar niks maakte me gelukkig, relaties werkte niet en de depressie bleef aankloppen.

Zelf denk ik dat meer mensen daarmee kampen, het ultieme gevoel is gelukkig zijn, we hebben er een beeld bij: Veel geld winnen, een mooi huis, de prins op het witte paard, maar het werkelijk ervaren is een heel ander verhaal.

Ik hoorde dat geluk iets was dat je in jezelf vond en niet bij een ander. Geloofde daar toen niets van, er was toch niets te vinden, ik was een mislukt hoopje mens, et teveel problemen. Dat niet alleen, alles wat ik wilde mislukte.

Wanneer je diep gezeten hebt, lijkt geluk ver weg, maar overal gloort een klein puntje licht. Echt waar. Geluk is niet ver weg en is niet iets magisch , maar het is zeker maakbaar.

Geluk is misschien een bewustzijnsvorm waardoor je door een andere bril naar dingen gaat kijken. Op het moment dat je deze bril op zet verandert je wereld.

Niet in een dag, of in een maand, laagje voor laagje verander je de kleur. Verander je de manier waarop je naar het leven kijkt en hoe je er mee omgaat. Je neemt het heft in handen, je krijgt de controle terug, en daarmee raak je de slachtoffer rol kwijt.

Jij bent de persoon die de dingen kan veranderen, jij hebt de sleutel van geluk. Het lastige is dat je het moet leren begrijpen, en toepassen, wanneer dat lukt, is het belangrijk bewust te kiezen ,voor wat je nodig hebt.

Ben je wel bewust van de zaken die je ongelukkig maken? Die zijn bijna net zo belangrijk. Negatieve invloeden zijn etterende wonden, ze steken je opnieuw en opnieuw op plekken die pijn doen. Deze zul je moeten elimineren, maar ben je er klaar voor om mensen uit je leven te verwijderen? Om activiteiten die je ongelukkig maken te veranderen. Om voor jezelf op te komen en de mensen die je pijn doen aan te spreken?

Al die vaardigheden heb je nodig, al die vaardigheden helpen je op weg naar een gelukkig leven

Respect voor jezelf, is niet accepteren dat anderen je naar beneden halen, of dat je doet wat je haat. Onderzoeken en veranderen, is onderdeel, van de weg naar geluk.

Het kan jaren duren, voor je profijt hebt, dat maakt het misschien wel het lastigste… Geluk ligt voor het oprapen, maar het is niet makkelijk om er voor te kiezen, het is niet makkelijk voor jezelf op te komen, of tegen mensen te zeggen, wanneer je me niet beter behandeld hoef ik je niet meer te zien.

Gelukkig zijn heeft een stukje egoïsme in zich, waar sommige mensen moeite mee hebben, of aan moeten wennen. Kun je dat? Durf je dat?

 

Misschien wil je mij vertellen, hoe jij geluk ziet en of het maakbaar is, herken je je in mijn verhaal? Of zijn er punten die ik oversla?

Hier onder een lijstje van dingen die hiermee te maken hebben en die ik nog wel gaan bloggen,

dit wordt een reeks , zodat ik je stapje voor stapje uitleg, hoe ik gelukkig ben geworden. Ik hoop dat het je interesseert en dat je me er feedback over wil geven!

Liefs Louise

Controle

Je hebt een keuze

Kiezen voor het woordje nee

wis wat je ongelukkig maakt

Ervaar de ruimte

Weet wat je wil

Weet wat je wel kiest

Elke keuze heeft invloed op je toekomst.

Stap voor stap op weg naar geluk