Tags

, , , , , , , , , , , , , , , ,

paprika kip

Sommige recepten zijn zo simpel, met zo weinig ingrediënten, maar juist daarom misschien wel zo lekker. Deze Paprika kip, is een van de gerechten, die steeds weer worden aangevraagd bij mij thuis, en als ik het dan weer eet weet ik weer precies waarom, het is hemels!

Ik eet de koolhydraat arme versie, met courgette, aubergine en Champions gebakken in kokosvet ipv rijst, mijn man en mijn zoon eten er gewoon lekker rijst bij.

groenten

ingrediënten:

  • kip 300 gram voor 2 tot 3 personen
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2 eetlepels paprika poeder
  • 1 eetlepel knoflook poeder
  • een afsluitbaar plastic zakje
  • 1 ui
  • 2 paprika’s
  • kokosvet om in te bakken
  • 100 gram roomkaas

Snijd de kipfilet in stukjes, doe in een zakje een fijngemalen bouillon blokje of eetlepel kippen bouillon, 2 eetlepels paprika poeder en 1 eetlepel knoflook poeder

kruiden in de zak

Doe de kipfilet er bij en sluit het af met de extra lucht er nog in, je krijgt zo een opgeblazen zak, nu kun je de kruiden door de kip kneden.

gekruide kip

snijd de ui en de paprika in stukjes en bak dit in wat kokosvet, tot ze gaar en zacht zijn,

paprika en ui

Voeg dan de kip toe, zorg dat de paprika en ui wat aan de kant gaat en druk de kip plat op de bodem. bak hem 2 minuten, hussel hem door in de pan en druk hem weer plat, dan weer 2 minuten en dat nog een maal. Dan omroeren en even testen of de kip gaar is.

paprika kip in de pan

Zodra de kip gaar is voeg je de roomkaas toe, die laat je smelten en vormt zo met de paprika knoflook kruiden een heerlijke saus, wanneer die goed door de kip zit en alles lekker gemengd is kun je de pan op tafel zetten, doorkoken is niet nodig!

paprika kip

Je kan er natuurlijk ook iets anders bij eten als bloemkoolrijst of courgettespaghetti of gewoon rijst of noodles.

eet smakelijk!

Liefs Louise

Advertenties