Tags

, , , , , , , , , , , , , ,

Zelfvertrouwen is een mooi iets, het is alleen niet altijd even makkelijk om het te krijgen.

Vele (volle) vrouwen zitten midden in het proces.

Courage-to-Love-Yourself

In mijn groep heb ik contact met heel veel vrouwen. De een is verder in het proces dan de ander.

Het is vallen en opstaan en hard werken. Maar als je er eenmaal bent, jezelf kunt accepteren en van jezelf kunt houden, dan geeft dat zo’n fantastisch gevoel.

Ik heb altijd te maken gehad met overgewicht. Was als baby al lekker mollig.

Door mijn omgeving kreeg ik mee dat ik niet goed genoeg was, er niet toe deed, niet mooi was.

Dit doet iets met je, als je zo jong bent neem je dit over. Diepe littekens aan over gehouden.

 Mijn huidige partner leerde ik bijna 7 jaar geleden kennen. Hij heeft mij doen inzien dat ik prachtig ben, dat ik de moeite waard ben, dat ik er mag wezen.

De maatschappij heeft ons zo aangeleerd dat we dun moeten zijn, dat dat het ideaalbeeld is en dat dat zaligmakend is. Hier ben ik het zo niet mee eens.

Ik ben dik maar ik ben daardoor niet minder, niet lelijker of wat dan ook. Gaandeweg stond ik open voor de lieve woorden van mijn man, ging ik mijzelf mooi vinden, de moeite waard. Kleding heeft mij hierbij ook heel erg geholpen. Ik droeg altijd laag over laag over laag.  Totdat mij man mij meenam naar een grote maten winkel.

CollageMaker_20180704_144245186

Er ging een wereld voor mij open. Ik ontdekte in ene mijn taille, mijn decolleté. De focus ging ik daarop leggen en daardoor dacht ik niet meer; wat een lelijke buik heb ik toch, of wat een dikke X benen heb ik toch. Nee ik heb een mooie taille, een geweldig decollete en die X benen horen bij mij, mijn dikke buik is het huisje geweest voor mijn dochters. Het is heel makkelijk om negatief naar jezelf te kijken en om dat meteen te benoemen. Het is echter de kunst om eerst te kijken naar je positieve punten.

Begin daar eens mee en ga zo steeds een stapje verder. Je moet geen wonderen verwachten binnen 2 dagen. Het heeft tijd nodig

Zeg eens alleen maar “dank je wel” als iemand je een compliment heeft. Ga je niet meteen verontschuldigen.

We doen onszelf soms echt tekort en we doen het vaak ook onszelf aan qua slecht eigenbeeld. Het is zo niet nodig. Trek die mooie jurk eens aan, of die stoere spijkerbroek, laat je decolleté, je taille of buik eens zien. Jij bent jij en JIJ mag er zijn. Wees niet te streng voor jezelf. Heb jezelf lief.

 071a106ff15949b114cbd4829f77f3191

Doordat ik zelf van ver ben gekomen begrijp ik heel goed hoe moeilijk het is. Voel ik de pijn en het verdriet.

Mijn positieve kijk deel ik in de groep, heel vaak krijg ik berichten van dames welke mij hiervoor dankbaar zijn. Door mijn kijk erop durven ze een jurk te dragen, blote benen te laten zien, krijgen ze meer zelfvertrouwen. Hoe geweldig is dat?!! Vaak moet ik dan even een traantje wegpinken. Maar het is onbeschrijfelijk dat dames zo ver zijn om die stappen te nemen!! Geweldig!!

Ik gun iedere vrouw het gevoel dat ze zichzelf prachtig vind, de moeite waard.

Houd vast aan het positieve en laat het negatieve los. Mensen zien toch wel dat je vol bent, geef ze een reden om nog eens te kijken en te denken; wow die meid ziet er geweldig uit.

Ga ervoor dames!!

Liefs,

Monique