Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

vvv

Het is gek, in het zwembad zijn, en niet de grootste zijn. Om me heen kijken en beseffen dat ik binnen het gemiddelde val van de volle vrouwen. Geloof me, ik ben nog steeds dik, dat is niet zomaar weg en dat hoeft ook niet.

Ik ben na mijn mislukte maagband operatie, zo klaar geweest met diëten dat ik het nooit meer wilde, “dan maar accepteren”, maar letterlijk mijn leven op het spel zetten voor een slanker lijf, vond ik belachelijk. Je zult mij ook snel horen, wanneer het gaat om het zetten van een gbp of een andere afval operatie. Ik begrijp het niet, waarom men doet aan symptoom bestrijding en niet aan zoektochten naar het echte probleem.

Wat ik ook niet begrijp is dat een dieet dat al zo oud is als het eiwit rijk en koolhydraat arme dieet, zo lang niet gebruikt werd op mensen, bij wie gewone diëten averechts werkte (diëtistes snapte niet dat ik van hun dieet aankwam, maar dat gebeurde dus wel steeds.). Ik kan er niet bij dat diëtistes in de jaren “90, 2000, 2010 tot nu , zo slecht ingelicht waren dat ze niet begrepen, dat mensen aan kwamen als ze ineens brood gingen eten.

Atkins was bekend , maar ondanks mijn klachten, is er niemand geweest die me er op gewezen heeft. Ik snap het niet dat na zeker 20 jaar hypo’s er altijd tegen me gezegd is, “je hebt geen hypoglykemie”. Ik snap het niet, dat ik zelf moet beslissen suiker uit mijn leven te bannen om er achter te komen :

  • dat ik wel kan afvallen
  • dat mijn hypo’s volledig  verdwijnen.

Ik ben bij 2 diëtistes geweest voor specifiek de hypoglykemie, de eerste 2009 wist letterlijk niks. Daarna ben ik lange tijd niet heen gegaan want ik had echt geen vertrouwen meer.

de 2e in 2013 vond en vind ik erg goed, werd me aangeraden door een dokter die me eindelijk wel serieus nam. maar helaas is het oer dieet voor mij niet voldoende want ook de natuurlijke suikers geven mij een hypo.

Dus uiteindelijk, na het bannen van suikers en koolhydraat rijke producten blijkt dat wat zelfs een maagband niet kan , wel mogelijk is.

Ik ben flabbergasted, ik snap het niet en ik begrijp ook niet wat er met me gebeurt.

Ik krijg weer energie, ik kan weer lopen, in ieder geval verder dan naar de wc. Ik heb energie om de hele dag wakker te blijven. en ik val af. Niet een beetje maar inmiddels al 26 kilo. (in 6 maanden)

Vandaag besefte ik dat er gewoon een stuk weg is. ik heb geen dikke buik meer, er is een zwemband verdwenen, letterlijk mijn stootbumper. Door negatief te denken en me als lelijk op te stellen ben ik lange tijd onzichtbaar geweest, daar komt nu verandering in, ik wordt opgemerkt , door mensen om me heen, door andere mannen, door kinderen wordt ik anders bekeken. Iedereen lijkt op een of andere manier te ontdekken dat ik besta.

Ik hoor mensen al zeggen , dat ik zelfverzekerder ben geworden, maar dat is het niet , ik ben nog steeds dezelfde ik, voel me alleen meer mezelf, hoe ik er uit zie heb ik amper door, vooral in het zwembad voelt het alsof er een deel van mijn lijf mist, geen zij kwabjes waardoor mijn armen krom staan, geen dikke zwemband, maar een gewoon buikje. Borsten die liever naar beneden kijken omdat ze al half leeg gelopen zijn. Nee,mijn lijf is anders , maar ik vind het niet zozeer mooier of zo.

Ik voel me anders, dat is belangrijk, energie. niet meer 3x per dag vechten tegen het gevoel dat je moet flauw vallen, dat is wat ik gewonnen heb. Meer ondernemen met mijn zoontje, meer leven en genieten, van wat ik wel kan. en gewoonweg meer kunnen.  Ik mis mijn volle lijf niet, langzaam komt het besef dat er echt iets verandert.

Ik snap het niet dat, na alles wat ik geprobeerd heb dit wel lukt, maar ik blijf erbij dik zijn is een symptoom en als je het basis probleem vind. Misschien is het dan wel mogelijk om je symptoom te overwinnen. Bij mij was dat de hypoglykemie de voor eetbuien en flauwtes zorgde voor een slechte energie. B12 die voor tekorten zorgden op allerlei neurologisch en psychisch gebied, vit D die ook mijn energie weg haalde.

Alle stukjes lijken op hun plekje te vallen, dit is het eten wat ik lekker vind waar ik me goed bij voel, dat mensen het niet kunnen volhouden snap ik niet, het is heerlijk, maar misschien past het gewoon bij mij.

Ik werd van de week gevraagd hoe ver ga je. Eerlijk heb ik geen idee , ik hoop niet te slank te worden, want ik vind vollere vrouwen gewoon mooier, daarom ben ik inmiddels aan het experimenteren. Waar kan mijn lijf tegen en waar kan mijn lijf niet tegen, suikervrije chocolade ging goed, watermeloen en andere meloen gaat ook goed, ook al zit daar meer in dan bij kha is toegestaan. daar en tegen soya melk met toegevoegde suikers ga ik meteen de hypo in terwijl er maar 3 gram koolhydraten per 100 ml inzit. Zo gaan we steeds meer dingen proberen. Ik heb mijn draai gevonden en heb meer ruimte in mezelf heb voor mijn zoon, maar ook letterlijk meer tijd zodat ik meer dingen met hem kan doen als voorheen. Dat maakt mij gelukkig en gelukkig zijn blijft mijn keuze!

Wat maakt jou gelukkig?

Liefs Louise

(Dit dieet werkt voor mij omdat het mijn symptomen aanpakt dat wil niet zeggen dat het een wonder dieet voor iedereen is!)