Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

barbara1.jpg

Dat je ineens zomaar wordt gevraagd of je af en toe wil schrijven over je aankopen bij AliExpress… Zonder nadenken en geheel tegen mijn natuur in zei ik gelijk “Ja”. Toen ik realiseerde waar ik akkoord mee was gegaan vormde zich in razend tempo een lijst in  de achterste regionen van mijn brein: Mijn budget had zijn einde bereikt, nieuwe aankopen zouden er niet komen de komende tijd. Maar ja, ik had de aankopen die ik tot nu toe deed…

De argumenten waarom ik dit niet had moeten doen… Maar waarom eigenlijk niet, want schrijven kan ik. De belangrijkste “Ja maar” die ik Louise noemde was het feit dat ik echt mijn eigen schrijfstijl heb, was dat wel wat zij wilde voor Voor Volle Vrouwen. Daarnaast het stemmetje argumenten die ik had waren niet overtuigend genoeg, het stemmetje achterin mijn hoofd niet luid genoeg. Ik besloot mijn impulsieve belofte aan Louise een kans te geven.

barbara3

Wie ik ben in vogelvlucht

Mijn naam is Barbara, vrouw, tikkeltje eigenwijs, mijn eigen pad volgend terend op de 40 jaar aan levenservaring die ik reeds achter me liet. Wonend in een appartementje in het centrum van Haarlem. Mode-volgend? Nee, absoluut niet. Ik draag wat ik wil en waar ik me goed in voel, dit gebaseerd op mijn eigen waarden. Jarenlang leefde ik onder de restricties van anderen, ook op het gebied van kleding. Die tijd is voorbij. Ik ben Ik en wat ik denk, doe en draag voldoet aan mijn goedkeuring, niet aan die van een ander. Die vrijheid heb ik en het is mijn stijl kleding die mij dat gevoel van vrijheid geeft. De vrijheid om mijzelf te zijn.

Tussen maart 2017 en heden ging ik van maat 58 naar maat 50, soms 48. De garderobe die ik bezat werd te groot, veel te groot. Mijn financiele beperking zorgde er lange tijd voor dat ik nog steeds in mijn oude kleding rondliep. Tot het moment kwam dat het echt lang genoeg had geduurd. Goed zittende, passende kleding werd voor één keer prioriteit.

Ali en Ik

Het gevoel van luxe dat me overviel de eerste keer dat er een pakketje van AliExpress door de brievenbus werd geduwd was onbeschrijfelijk. Een schoudernaad die zit waar hij hoort te zitten, niet halverwege mijn bovenarm. Een taille die weer zichtbaar werd. Vandaag neem ik je mee op avontuur met één van de eerste Ali-jurkjes die ik ontving. Op een vroege zondagochtend, op de fiets: De Oxiuly jurk met het Bamboe-printje, maat 5xl.

Waarom deze keuze?

Eerlijk is eerlijk, eigenlijk vond ik het andere printje leuker, maar die was destijds duurder dan de Bamboe-versie. Dus water bij de wijn, genoegen nemen met hetgeen mijn budget me kon bieden en er uiteindelijk zeer content mee zijn. Groen is een kleur die ik pas deze zomer ben gaan dragen en serieus: ik ben er van gaan houden! De jurk is fris, licht en voelt jong, als een mooie lentedag die op het punt staat aan te breken. De pasvorm is prettig, comfortabel. Het model een all time favorite. Een overslag, iets verhoogde taille, mooi aansluitend rond borsten en het bovenlichaam en een fijne wijde rok, wat houd ik toch van A-lijntjes. Flaterend voor mijn nieuwe lichaam, maar ook met mijn oude maat zou ik voor dit model hebben gekozen. Het materiaal is heerlijk draagbaar op warme dagen en het gebeurt regelmatig dat de jurk uit de was, na enkele uren drogen, gelijk weer aan gaat. Draagcomfort gecombineerd met een flaterend model, frisse print en onderhoudsvriendelijk, leuker kan toch bijna niet?

Heb ik dan helemaal niets negatiefs te melden over de jurk? Toch wel, want het kapmouwtje zorgde in eerste instantie voor veel overpeinzingen. Kon ik zo wel over straat? Een jaar geleden was er nog een vestje met een ¾ mouw over de jurk heen gegaan zijn ongeacht de temperatuur. ..Maar wie houd ik nu voor de gek? Ook met vestje zie je dat ik dikke armen heb. De littekens die mijn oude lichaam achter liet zijn nu zichtbaar, een te ruime huid. Maar fuck it, soms moet je gewoon uit je comfortzone. Enkel het jurkje dragen geeft een heerlijk gevoel van vrijheid zonder dat ik aan vestjes hoeft te trekken of het te warm heb, en ik heb nog bruine armen gekregen ook! Mooi? Wellicht niet, maar wel IK!

barbara2.jpg

Geen modepoppetje

En dat is hoe jullie me zullen leren kennen, als IK, als mezelf. Ik ben niet gestyled. Ik neem jullie mee op avontuur in mijn wereld, in tekst of in beeld. Dit kan een dag in mijn leven zijn, een uitstapje naar een andere stad of een afspraak met een vriendin met in de hoofdrol het kledingstuk dat ik op dat moment draag. Geen modepoppetje. Schoenen die niet afgestemd zijn op de rest van mijn outfit want ik kies voor comfort: voor de tweede zomer achtereen draag ik namelijk de afgedankte Teva’s van een vriendin, iets wat me beter bevalt dan een mooi bevallig schoentje om de outfit te complementeren. Geen make-up. Jullie zullen me zien als IK. Puur. Echt.

Tot het volgende avontuur.

Liefs, Barbara

Barbara schrijft ook op haar persoonlijke blog My Story Book