Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ken je dat gevoel als je wakker wordt terwijl het zonnetje om het hoekje van het gordijn piept? De ochtend frisheid die door het open raam naar binnen stroomt, de belofte aan een nieuwe eindeloze zomerdag met zich meebrengend. Mijn zomerdagen leken eindeloos, mogelijk door het feit dat de meeste ervan al om 05.00 begonnen, maar laten we eerlijk zijn, wie had er nu zo’n zomer verwacht?

barbara 4

Oud en nieuw

Nieuwe contacten die ontstonden, en een oude, bestaande vriendschap waarin nieuwe herinneringen werden gemaakt. Deze zomer bevatte beide.

Op een stralende dag mocht ik kennis maken met Louise en haar zoon. Terwijl de laatste met zijn blote voeten in het watertje aan de voorkant van het station in Zandvoort rondbanjerde, zagen Louise en ik elkaar voor het eerst in lijfelijke vorm. Ik blijf het spannend vinden, zo’n eerste ontmoeting. En wat heb je op zo’n dag nodig? Een outfit waarin je je geweldig voelt! Waarover je geen twijfel hebt, wat comfortabel zit en waar je niet aan loopt te plukken omdat de pasvorm niet correct is. Missie geslaagd door de Nemidor Cocktail Swing Dress met navyprint aan te trekken!

Louise: Wat een gezellige middag en wat leuk om jou en je zoon te mogen ontmoeten!

barbara 5

De reeds bestaande vriendschap betrof twee vriendinnen die vanuit Deventer naar Haarlem kwamen voor een logeerfestijn in mijn huisje 3 meter boven de grond. Hoe dit plan zo tot stand was gekomen? Simpelweg doordat de jongste van de twee eigenwijs en met haar kleine-meisjes-stemmetje aankondigde dat ze in de zomervakantie bij mij wilde logeren samen met mama. En zo gebeurde het.

De tweede dag liet ik hen achter in een nog donker huis toen ik om 05.30 op de fiets richting werk vertrok. Op de terugwegstuurde ik een bericht: “Gaat de picknick nog door, het ziet er naar uit dat we het niet droog houden! “ “Natuurlijk gaat dat door!”was het antwoord. En ja, waarom ook niet. In het Haarlemse Kenaupark, onder de grootste boom zaten we op mijn fleece-deken omringd met lekkers van de Turkse bakker en uit mijn koelkast. Gehuld in mijn Nemidor jurk en af een toe een jas erover aan. En met bellen-blaas-bellen die op de lucht voorbij zweefden.

barbara 6

Waarom deze keuze

…Tja, wat valt het meeste op aan de Cocktail Swing Dresses? Laten we hierin niet preuts zijn: Het decolleté! En laat ik nu net van mening zijn dat ik mijn borsten niet heb gekregen om ze te verstoppen. De band creëert de in-verhouding smalle taille voor het wijde rokgedeelte over de heupen valt. De lengte, tot over de knie met mijn 1.68 vind ik flatterend en passend bij mijn leeftijd. De tijd van skaterdresses is echt voorbij. Er wordt lichaamslengte gesuggereerd door de veilige plek waar de zoom zich begeeft. Dit model heeft alles wat ik nodig heb om me zeker te voelen. Ondanks de meerdere Nemidor jurken die ik inmiddels bezit was deze print liefde op het eerste gezicht. Groen is favoriet deze zomer en met deze print is daar geen ontkomen aan.

Verder, het materiaal: een blend van polyester en katoen wordt aangegeven. Voor mij is het belangrijkste dat de jurk heerlijk soepel en draagbaar was op warme dagen en toch het gevoel geeft dat je er goed verzorgd uitziet. Dat je niet genoodzaakt bent om je te vergrijpen aan een bermuda en een hemdje om de dagen die boven de 30c uit komen te overleven. Zelf nu de zomerdagen in licht afnemen en op de, met uitzondering, koudere dagen van deze zomer is de draagbaarheid gegarandeerd. Recentelijk bestelde ik een vestje om te combineren met de jurk voor de in het verschiet liggende nazomerdagen. Bij budget issues ideaal, want het scheelt weer een geheel nieuwe jurk te kopen, en het vestje kan ik combineren met mijn andere Nemidor Cocktail Swing Dresses.

Nadeeltje aan deze jurken? Ja eentje. Qua prijs vind ik de jurken aan de hoge kant. Let wel, ik verwacht niet voor een dubbeltje op de eerste rang te kunnen zitten. Maar de prijs van de jurken heeft er wel voor gezorgd dat ik echt heb na moeten denken en concessies heb moeten maken. Ik kon het niet wegschuiven als een impulsaankoopje en lange tijd bleef dit item in mijn winkelmandje. Maar als je me vraagt of ik spijt heb van de aanschaf en de concessies?

Nee, met overtuiging: Echt niet!

Heb jij er al één?

Veel Liefs, B.