Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

avontuur 1

Wanneer is de zomer voorbij? Volgens sommige reacties die ik op Facebook las stonden de eerste regendruppels na een uiterst warme periode al gerant voor het intreden van het volgende seizoen. Ik weiger hier in mee te gaan. Zomer duurt zo lang jij het wil. Al fiets je met tegenwind en regen naar je werk, en hoor je de storm om het huis gieren, ieder kan een stukje zomer in zijn of haar hart meenemen.

Een eindeloze zomer met ontelbare mooie momenten. In vriendschap, in zelfontplooing, met die ene man in het bijzonder… De eerste keer dat hij me in de witte jurk zag was tijdens ons eerste etentje buiten de deur. Impulsief, en op dat moment iets heel nieuws en iets dat lichtelijk buiten mijn comfortzone lag. Me overgeven aan wat gaat gebeuren zat nog niet in mijn systeem. Het moet ergens in juni zijn geweest dat ik rond 17.00 uur een berichtje kreeg: “Eten we vanavond in Brussel, in India of in Japan? Ik haal je om 17.30 op.“ Het werd een avond met fijne gesprekken, hij noemde me mooi en ook dat was compleet nieuw voor mij.

avontuur2

We sloten de avond af op mijn dakterras. Jarenlang was dit voor mij off-limits. De trap die naar het terras leidt bezorgde mij dermate de kriebels dat ik ervoor koos het luik dicht te laten, vier jaar lang. Met hem kwam ik weer voor het eerst op die bijzondere plek twee meter boven mijn wereld. Terwijl hij zijn armen om me heen sloeg en de wind met de rok van mijn jurk speelde, zag ik onze schaduwen op het tegenover gelegen dak, daar geprojecteerd door een laagstaande avondzon. Op de achtergrond konden we de Damiaatjes horen. De klokken van de St Bavo Kerk op de Grote Markt te Haarlem die elke avond tussen 21.00 en 21.30 te horen zijn.

Ik had het moment vast willen leggen. Het was zo fijn en puur. Zo in het moment, dat ik het het liefst op beeld had vast gelegd. In mijn hart draag ik het beeld mee, het gevoel, het geluid,alles wat op dat moment waarneembaar was voor hem en mij.

avontuur 3

Wel foto’s zijn er van een andere mooie avond. Een ander avontuur waar ook de witte kersenjurk getuige van was. Soms weet je dat een vriendschap waardevol en bijzonder is op het moment dat het ontstaat. Deze vriendschap betreft niet 1 persoon, het is een +3. Door dit gezin ben ik geaccepteerd en gegroeid. Oh wat hebben deze mensen mij zien veranderen, en zij gaven mij daarvoor de ruimte, kracht en het zelfvertrouwen. Gewoon, door me te laten zijn wie ik ben.

Wat maakt de kersenjurk bijzonder? Een katoenen jurk, volgens de beschrijving 100%. Ik vermoed echter een klein percentage elastan. Zo fijn te dragen op warme zomerdagen. Het fijne silhouet van een mooi aangesloten lijfje boven een wijde rok. Tja.. ik zal altijd wel een zwak voor dit model blijven houden… Tot het volgende avontuur!