Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Zelf acceptatie, blij zijn met jezelf, tevredenheid, of gewoon het gevoel ik mag er zijn vandaag. Voor de een is het van zelf sprekend, maar wanneer je voller bent, veel kritiek hoort en ziet in de media, en een beetje overhoop ligt met je eigen gevoel en eet gewoonten, hoe doe je dat dan dat accepteren?

Voor mij is acceptatie een gevoel dat de ene dag, anders is dan de andere dag, Net hoe mijn pet staat zo voel ik mij. Het ligt natuurlijk ook aan andere factoren, wat ik draag, of mijn huid minder pukkeltjes heeft, hoe ik me voel van binnen, en of ik normaal gegeten heb, (met een overvolle buik voel ik me vaak lichamelijk niet goed en met te weinig eten, ga ik iets lekkers zoeken)

Wanneer al die factoren positief zijn, voel ik me al een heel stuk beter! Helaas ligt ontevredenheid altijd op de loer, kleine dingen als iemand die nare dingen over me roept… “kijk daar rijd een koe op de fiets” of een minder gevoel door dingen die ik lees of op tv zie.

Het is een gevoelig onderwerp, wanneer je je sterker voelt, kun je je beter tegen dat soort dingen wapenen, maar als je zelfvertrouwen al laag is dan doet het extra zeer wanneer daar iets van af gesnoept wordt.

Zelfvertrouwen en zelf acceptatie is lastig en in een berichtje dat ik op de groep postte reageerde Nathalie met een heel mooi stukje tekst dat ik graag met jullie wil delen:

Nathalie Pijnenburg:

“Soms zou ik alle dames (en soms ook heren) wel eens wakker willen schudden! Kijk in de spiegel, zie hoe mooi je bent! Die benen..die je overal naar toe dragen, die geweldige buik waar misschien kindjes uit gekomen zijn, mooie borsten (klein of groot), lieve armen met prachtige handen die zo vaak voor troost en houvast hebben gezorgd. Een mooi gezicht en een goed stel hersenen die zorgen dat wij altijd een keuze hebben! De keuze om jezelf te accepteren zoals je bent! Het is een keuze…niet altijd een makkelijke keuze…maar kies te alle tijden voor jezelf! Om van jezelf te houden zoals je bent!

Haar woorden raken me diep, waarschijnlijk omdat het zo waar is!

We  hebben ons lijf niet alleen voor een mooi plaatje aan de buitenkant, we delen er ons leven me, we houden er mee vast waar we het meest van houden, we troosten en knuffelen, genieten van een warm bad of van elkaar, Ons lijf is eigenlijk alles wat we hebben, waarom er dan niet van houden?

Voor mij nog steeds een moeilijke mind set, maar ik ga er mee aan de slag, ik print het stukje tekst uit en hang het op de wc zodat ik het steeds weer kan lezen en het me zo een beetje eigen kan maken!

Affirmaties werken, elke dag een stukje tekst opzeggen en beleven , die je positiviteit geeft, een stukje liefde geven aan jezelf, benoemen wat je mooi vind en leuk vind aan jezelf. Allemaal stukjes waarmee je jezelf meer en meer gaat accepteren, maar dat niet alleen.

Je gevoel delen, of het nu positief of negatief is, anderen complimentjes geven, acceptatie hoef je niet alleen te doen, acceptatie kun je ook uit een groep halen, een groep zoals wij, een groep in je leven, die je positiviteit geeft, mensen om je heen die van je houden, maakt het houden van jezelf een stukje makkelijker.

images

Waar houd jij van als je aan je lichaam denkt? Ik houd het meest van die heerlijke zachte knuffels die ik ermee kan geven, die echt veel troost bieden aan de mensen om me heen!

Liefs Louise