Tags

, , , , , , , , , , , , , ,

appelcake

Leuk al die baksels, maar vaak valt het tegen, dan heb je iets gemaakt en dan is de smaak niet goed, of je hebt het idee dat je er tandpasta in hebt gedaan (Erythrit heeft dat effect wanneer er teveel inzit)

Voor mij was het vooral spannend om te kokkerellen met een zoetstof die bestond uit polyolen. Dat deze niet op je insuline niveau werken was voor mij echt moeilijk te geloven, daar mij ooit verteld is dat een zoete smaak al op e insuline kan werken, ik heb dus gewacht tot ik mijn streef gewicht bereikte voor ik dit ging uitproberen.

Ze hebben gelijk Erythrit kan ik gewoon gebruiken in mijn baksels. En het is zo veel lekkerder dan de vloeibare zoetstof. Ik koop hem bij de Kaufland in Emmerich, Waar ze hem nog meer hebben weet ik niet, internet kun je hem waarschijnlijk wel krijgen en je kan ook Sukrin kopen dat is geloof ik het zelfde.

Dit recept heb ik ooit ergens van een groep opgeschreven, ik weet dus niet van wie het oorspronkelijk is, wanneer iemand dat weet contact mij dan dan kan ik de originele link er bij zetten… Ik heb het een klein beetje aangepast een appeltje meer wat kaneel minder een eitje meer en wat meer amandelmeel, en geloof me hij is echt heerlijk!

appelcake 1.jpg

Recept:

  • 200 gram amandelmeel
  • 5 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • buisje vanille aroma
  • 60 gram boter
  • 100 gram roomkaas
  • 2 eetlepels erythrit
  • 4 eetlepels erythrit
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 appels
  • hazelnoot stukjes

ik maak eerst 3 gedeeltes die ik later samenvoeg

  1.  in een bakje gaat alle amandelmeel, de theelepel bakpoeder en het zout, dat goed door elkaar mixen en weg zetten
  2. schil de appels, snijd deze in kleine stukjes doe er 1 eetlepel kaneel bij en 2 eetlepels Erythrit en zet het opzij
  3. smelt de boter en de kaas, doe er de 4 eetlepels Erythrit bij, liefst afgestreken.voeg de vanille aroma toe, voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop deze goed door.

Wanneer je deze 3 bakken hebt voeg je ze samen, eerste de amandelmeel door de ei mix en daarna de appel. Doe dit in een cake vorm, ik heb een ronde bakvorm van  22 cm gebruikt en deze met olie spray in gesprayd.

als garnering strooi ik er hazelnoot stukjes overheen, dat staat mooi maar geeft ook een mooi effect.

bak hem 35 minuten in een voorverwarmde oven boven en ondertemperatuur van 180 graden

wanneer je hem in 8 stukjes snijd heb je ongeveer 4,5 koolhydraten per stukje.

Laat je me weten of hij lekker was?

Liefs Louise

 

Advertenties